Zeeduivel met beurre rouge en gebraiseerde botersla

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Zeeduivel met beurre rouge en gebraiseerde botersla
 

28 Maart 2013

[/box]

4 personen

4 zeestaarten van 120 gram of 2 van 240
Zout en peper
Olijfolie

Maak de zeeduivelstaar goed schoon ( schubben, stekels, vel en graten ) .
Leg ze in een met boter ingevette schaal, kruid met zout en peper en besprenkel met olijfolie en een scheutje witte wijn.
Dek af met alu-folie.
Bak ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden.

Gebraiseerde botersla
1 grote krop botersla
1 eetlepel roomboter
Zout en peper

Verwijder indien nodig de buitenste bladeren en snijd de sla in vieren.
Was voorzichtig en haal even door kokend water met zout, laat daarna goed uitlekken.
Laat de boter warm worden tot hij net begint te kleuren ( time dit goed, te bruin is niet goed) dan de sla daarin kort bakken en ondertussen kruiden met zout en peper.

Beurre Rouge

2 dl rode wijn + scheutje rode wijn azijn
Theelepel zwarte peperkorrels
1 sjalotje fijngehakt
4 takjes dragon
75 gram boter

Wijn, azijn peperkorrels, dragon en sjalot langzaam verwarmen en op een laag vuur inkoken tot je 1/3 overhoud.
Dan de vloeistof zeven en met een staafmixer de boter erdoor kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.

Crumble

2 plakken stokbrood
Knoflook
Olijfolie

Bak de stokbrood plakken krokant in een oven van 160 graden.
Bestrijk met de knoflook en druppel wat olijfolie erop, kruid met zout.
Terug in de oven en laat wat bruiner worden, maal of hak tenslotte grof.