[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Zeebaars met gepofte paprika, zwarte olijven en venkelcrème24 Februari 2011 |
[/box]
[box]Zeebaars
Ingredienten:
14 zeebaarsfilet met vel van 125 gram
1 rode paprika
8 zwarte olijven fijngesneden
Bereiding:
Paprika poffen in een oven van 220 graden
dan als de paprika begint te kleuren uit de oven halen en af laten koelen.
Verwijder het zaad en de schil en snijd in kleine blokjes.
Meng dan de olijven door de paprika en breng op smaak.
Olijfolie verwarmen in een antiaanbakpan.
Vis kruiden met zout en peper en op de huid bakken
na enkele minuten omdraaien en verder bakken tot de juiste gaarheid. (cuisson)
[/box]
[box]Venkelcrème
Ingredienten:
1 ½ venkelknol
4 dl water
1 dl pernod
2 steranijs
Bereiding:
Maak de venkel knol schoon en snijd in gelijke stukken.
Zet op in de snelkookpan met water, pernod en steranijs.
Kook in 10 minuten gaar en verwijder de steranijs haal de venkel uit het vocht en
draai samen met de boter glad in de keukenmachine.
Indien nodig nog door een zeef wrijven en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Saus
Ingredienten:
1 dl visfond
Saffraan
1 eetlepel citroensap
80 gram boter
Bereiding:
Verwarm de visfond, citroensap en saffraan en laat 10 minuten trekken.
Klop voor het serveren met de staafmixer de boter erdoorheen
en breng op smaak met zout en peper.
[/box]
[box]Serveren
Plaats de zeebaars op het midden van het bord. Een lepel venkelcreme op het bord.
Leg de gepofte paprika op de vis en garneer met een takje dille. Giet de saus erom heen en serveren.
[/box]
[box] Wijnsuggestie
<
[/box]