[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Zalm en gebakken asperges, groene asperges, tuinbonen en Hollandaisesaus
26 mei 2011 |
[/box]
[box]Zalm
Ingredienten:
4 mootjes zalm van 100 gram schoon zonder vel
Zout en peper
Olijfolie
Bereiding:
Zalm kruiden met zout en peper en in olijfolie aan beide zijden aan bakken, zorg dat de zalm rosé van binnen blijft.
[/box]
[box]Hollandaise saus
Ingredienten:
100 gram boter
3 dooiers
1 dl water
1 dl azijn
3 peperkorrels
½ laurierblad
1 sjalot
1 afgestreken theelepel poedersuiker
Bereiding:
Boter langzaam smelten en het eiwitschuim eraf scheppen tot je geklaarde boter overhoud.
Azijn, water, peperkorrels, laurierblad, poedersuiker en sjalot aan de kook brengen en op een laag vuur tot de helft inkoken .
Deze castric af laten koelen en dan de dooiers erdoor kloppen.
Nu op een laag vuur of au-bain-marie op kloppen tot het mengsel dik en luchtig is geworden.
Dan langzaam de warme gesmolten boter erdoor kloppen en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Groene asperges & tuinbonen
Ingredienten:
4 groenasperges
200 gram tuinbonen in schil
Bereiding:
Asperges schillen en in schuine julienne snijden dan 3 minuten blancheren.
Tuinbonen dubbel pellen en ook beetgaar blancheren.
[/box]
[box]Gebakken asperges
Ingredienten:
4 asperges AA geschild
Boter geklaard
Bereiding:
Snijd de asperges in stukken van 2 cm en bak ze goudbruin en gaar in de geklaarde roomboter.
[/box]