NAGERECHT 6 PERSONEN 22 september 2022 |
Krokante kletskop
Ingrediënten:
150 gram gesmolten boter
375 gram poedersuiker
180 gram sinaasappelsap
240 gram bloem
Bereiding:
Het makkelijkste is om dit beslag een dag van te voren te maken.
Doe de bloem en poedersuiker bij elkaar en dan het sinaasappelsap erbij. Maak er een gladde massa van en voeg dan de boter toe. Laat een nacht staan.
Smeer uit op een bak mat en bak in een oven (droge lucht) op 160˚C in 8 minuten af.
Snijd in stukken van 15 bij 2 cm en leg in de gewenste vorm.
Pocheervocht vijgen
Ingrediënten:
0,5 liter px sherry
0,3 liter rode wijn
350 gram suiker
1 liter water
vijgen
Bereiding:
Breng de ingrediënten aan de kook en pocheer hier de vijgen in.
Vijgen granité
Ingrediënten:
500 gram vijgenvocht
40 gram aceto
90 gram water
30 gram suiker
sap van 1 citroen
Bereiding:
Breng alles aan de kook en bevries al roerend
Roomijs van gemberthee
Ingrediënten:
750 gram room
750 gram melk
375 gram eidooier
510 gram suiker
gemberthee naar smaak (par stukken verse gember)
Bereiding:
Begin met het zetten van de gemberthee, doe vervolgens de alles behalve eidooier in een ruime pan en verwarm dit tot net onder het kookpunt voeg de eidooiers toe en bindt de massa af en draai deze op in de ijsmachine.
Crème suisse
Ingrediënten:
0,5 liter melk
100 gram suiker
2 eieren
30 gram custard
8 gram gelatine
1 stokje vanille
550 gram slagroom
55 gram suiker
Bereiding:
Begin met het weken van de gelatine. Doe de melk, suiker, eieren en custard in een pan breng dit al roerende aan de kook.
Los de gelatine op in de custard, koel dit terug en spatel door de lobbig geslagen slagroom.
Doe de massa in een spuitzak.
Yoghurt crumble
Ingrediënten:
250 gram koude boter
250 gram suiker
250 gram bloem
100 gram yopol
Bereiding:
Kneed alles behalve de yopel door elkaar en bak dit af op 180 graden voor ongeveer 7 minuten. Als de crumble goud bruin is doe je er voorzichtig de yopel door.
Gembergel
Ingrediënten:
500 gram suikerwater
15 gram gember
6 gram agar agar
Bereiding:
Doe alles in een pan en kook dit drie minuten door.
Dan hard laten worden en opdraaien in de blender
Zeef het en doe over in een spuitflesje.