Truffelrisoto met griet en tuinerwten

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Truffelrisoto met griet en tuinerwten


27 September 2012

[/box]


[box]Griet



Ingredienten:

4 personen

4 grietfilet 80 gram

Zout en peper

Geklaarde boter




Bereiding:

Filets kruiden met zout en peper en aan beide zijden ongeveer 2 minuten bakken.
[/box]

[box]Truffelrisotto



Ingredienten:

150 gram risottorijst carnaroli

Olijfolie

½ liter kippenbouillon

Puree van wintertruffel

Schijfjes zomertruffel (carpaccio)

Glas droge witte wijn

½ ui

½ teentje knoflook

Pan met dikke bodem.

Zout en peper

Klont boter

Snufje kippenbouillonpoeder




Bereiding:

Ui aanfruiten in olijfolie, als de ui zacht is de knoflook toevoegen en mee fruiten.
Rijst toevoegen en enkele minuten meebakken.
Dan afblussen met de droge witte wijn en de helft van de bouillon.
Bouillon op een laag vuur weg laten koken, wel af en toe roeren.
Dan de rest van de bouillon toevoegen en weer laten weg koken.
Als de rijst goed is, beetgaar en lopend, de boter toevoegen en op smaak brengen met zout, peper, kippenbouillonpoeder en de truffel.
Totale kooktijd rijst ongeveer 15 minuten.

[/box]

[box]Tuinerwtjes



Ingredienten:

200 gram verse tuin erwten in dop

Affila cress ( erwtencress)




Bereiding:

Pellen, 2 minuten blancheren en terugkoelen.
Voor het serveren aan de risotto toevoegen.
Garneren met de afillacress.

[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:



[/box]