NAGERECHT 12 PERSONEN 19 mei 2022 |
Jasmijn ice tea
5 dl verse jus d ’orange
5 dl Moscatel wijn
250 gram suiker
½ vanillestokje
Bereiding:
Breng de Moscatel en verse jus d’orange met 2 dl water de thee en 220 gram suiker en het merg van een vanillestokje aan de kook en laat dit een half uurtje trekken. Daarna even zeven en koud weg zetten.
Mascarpone crème
1 limoen
250 gram mascarpone
2 eidooiers en 2 eiwitten
70 gram suiker – dooier
60 gram suiker – eiwit
Merg van een half stokje vanille
Bereiding
Meg de suiker met de eidooier rasp alleen het groen van de limoen erbij doe ook het merg van de vanille erin. Voeg de mascarpone toe en klop tot een mooi dikke crème. Als je de glaasjes op gaat maken. Dan klop je de eiwitten op met 30 gram suiker en spatel dit op het laatste moment door de mascarponecrème.
Yoghurtsorbet
Ingrediënten:
250 gram Griekse yoghurt
250 gram suiker: water (125 suiker/125 water) 1:1
Bereiding:
Maak het suikerwater en voeg daar aan de yoghurt toe.
Draai op in de ijsmachine
Romanoff espuma
Ingrediënten:
2 dl aardbeien coulis
1 scheut wodka
1 scheut crème de cassis
1 theelepel poeder suiker
1 dl slagroom
Bereiding:
Alles met elkaar vermengen en in een slagroom sifon doen.
Tuile
Ingrediënten:
100 gram gesmolten boter
100 gram bloem
100 gram suiker
100 gram eiwit
Bereiding
Alle ingrediënten met elkaar vermengen,
de tuilles op een bak matje in de oven op 180 graden garen
Voor de opmaak
Ingrediënten:
Bakje aardbeien
Bakje bessen
Bake frambozen