Trifle van roodfruit en jasmijn ice tea en een romanoff espuma

NAGERECHT
12 PERSONEN

19 mei 2022

Jasmijn ice tea

5 dl verse jus d ’orange

5 dl Moscatel wijn

250 gram suiker

½ vanillestokje

Bereiding:

Breng de Moscatel en verse jus d’orange met 2 dl water de thee en 220 gram suiker en het merg van een vanillestokje aan de kook en laat dit een half uurtje trekken. Daarna even zeven en koud weg zetten.


Mascarpone crème

1 limoen

250 gram mascarpone

2 eidooiers en 2 eiwitten

70 gram suiker – dooier

60 gram suiker – eiwit

Merg van een half stokje vanille

Bereiding

Meg de suiker met de eidooier rasp alleen het groen van de limoen erbij doe ook het merg van de vanille erin. Voeg de mascarpone toe en klop tot een mooi dikke crème. Als je de glaasjes op gaat maken. Dan klop je de eiwitten op met 30 gram suiker en spatel dit op het laatste moment door de mascarponecrème.


Yoghurtsorbet

Ingrediënten:

250 gram Griekse yoghurt

250 gram suiker: water (125 suiker/125 water) 1:1

Bereiding:

Maak het suikerwater en voeg daar aan de yoghurt toe.

Draai op in de ijsmachine


Romanoff espuma

Ingrediënten:

2 dl aardbeien coulis

1 scheut wodka

1 scheut crème de cassis

1 theelepel poeder suiker

1 dl slagroom

Bereiding:

Alles met elkaar vermengen en in een slagroom sifon doen.


Tuile

Ingrediënten:

100 gram gesmolten boter

100 gram bloem

100 gram suiker

100 gram eiwit

Bereiding

Alle ingrediënten met elkaar vermengen,

de tuilles op een bak matje in de oven op 180 graden garen

Voor de opmaak

Ingrediënten:

Bakje aardbeien

Bakje bessen

Bake frambozen