[box]
HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN
Tournedos Rossini met erwtenpuree, bospeen en kastanjechampignons23 November 2012 |
[/box]
[box]Tournedos
Ingredienten:
4 tournedos van 125 gram
Peper en zout
4 plakken ganzenlever
4 plakjes winter truffel
Ganzenvet om in te bakken
Bereiding:
Kruide de tournedos met zout en peper en bak ze aan ieder kant ongeveer 4 tot 5 minuten.
Tenslotte een plak ganzenlever en een plak truffel erop leggen en voorzichtig naperen met de saus.
[/box]
[box]Saus
Ingredienten:
1 sjalotje fijngehakt
1 eetlepel boter
2 dl kalfsfond
1 dl madeira
Bereiding:
Fruit het sjalotje aan tot, blus af met de madeira en voeg de kalfsfond toe.
Laat nu langzaam inkoken.
[/box]
[box]Erwtenpuree
Ingredienten:
300 gram aardappel
300 gram erwtjes
50 gram boter
1 dl room
Peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappels gaar in zout water en passeer door en passé-vite.
Verwarm de boter en room.
Blancheer de erwten 5 minuten en pureer ze in de keukenmachine helemaal fijn.
Meng nu de aardappelpuree en erwten door elkaar en maak het mengsel smeuïg
door de room/boter toe te voegen ( maak niet te vloeibaar), en breng op smaak met zout en peper.
[/box]
[box]Bospeen
Ingredienten:
8 bospeentjes
Bereiding:
Met een dunschiller schillen en 4 minuten blancheren dan terugkoelen in ijkoud water
[/box]
[box]Kastanjechampignons
Ingredienten:
4 grote kastanje champignons
Balsamico azijn
Boter
Zout en peper
Bereiding:
Snijd champignons in vieren en bak ze 3 minuten in wat verwarmde boter.
Besprenkel met balsamico en breng op smaak mat zout en peper.
[/box]
[box]Serveren
Met een serveerring de erwtenpuree serveren. Ernaast de tournedos met erop de ganzenlever en wintertruffel. Leg er wat kastanje champions omheen met saus.
Eet smakelijk!!
[/box]