Tournedos Rossini met erwtenpuree, bospeen en kastanjechampignons

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Tournedos Rossini met erwtenpuree, bospeen en kastanjechampignons


23 November 2012

[/box]


[box]Tournedos



Ingredienten:

4 tournedos van 125 gram

Peper en zout

4 plakken ganzenlever

4 plakjes winter truffel

Ganzenvet om in te bakken



Bereiding:

Kruide de tournedos met zout en peper en bak ze aan ieder kant ongeveer 4 tot 5 minuten.
Tenslotte een plak ganzenlever en een plak truffel erop leggen en voorzichtig naperen met de saus.

[/box]

[box]Saus




Ingredienten:

1 sjalotje fijngehakt

1 eetlepel boter

2 dl kalfsfond

1 dl madeira



Bereiding:

Fruit het sjalotje aan tot, blus af met de madeira en voeg de kalfsfond toe.
Laat nu langzaam inkoken.

[/box]

[box]Erwtenpuree



Ingredienten:

300 gram aardappel

300 gram erwtjes

50 gram boter

1 dl room

Peper en zout




Bereiding:

Kook de aardappels gaar in zout water en passeer door en passé-vite.
Verwarm de boter en room.
Blancheer de erwten 5 minuten en pureer ze in de keukenmachine helemaal fijn.
Meng nu de aardappelpuree en erwten door elkaar en maak het mengsel smeuïg
door de room/boter toe te voegen ( maak niet te vloeibaar), en breng op smaak met zout en peper.
[/box]
[box]Bospeen



Ingredienten:

8 bospeentjes




Bereiding:

Met een dunschiller schillen en 4 minuten blancheren dan terugkoelen in ijkoud water
[/box]
[box]Kastanjechampignons




Ingredienten:

4 grote kastanje champignons

Balsamico azijn

Boter

Zout en peper



Bereiding:

Snijd champignons in vieren en bak ze 3 minuten in wat verwarmde boter.
Besprenkel met balsamico en breng op smaak mat zout en peper.
[/box]
[box]Serveren


Met een serveerring de erwtenpuree serveren. Ernaast de tournedos met erop de ganzenlever en wintertruffel. Leg er wat kastanje champions omheen met saus.

Eet smakelijk!!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:



[/box]