[box]
TUSSENGERECHT / 12 PERSONEN
Tijgerzeewolf met wortel en riso nero 24 februari |
[/box]
Riso nero
Ingrediënten:
500 gram riso nero (zwarte rijst)
zout
1 kleine winterpeen
Bereiding :
Kook de rijst gaar in gezouten water de rijst moet vrij lang koken.
snij ondertussen de wortel in hele fijne brunoise.
Als de rijst gaar is mag deze er door heen voor de kleur.
Wortel beurre blanc
Ingrediënten :
2 sjalotten in ringetjes gesneden
250 ml droge wijn
200 ml wortel sap
100 ml room
300 gram roomboter
Bereiding :
doe de witte wijn in een pan samen met de sjalot kook dit terug tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Verwijder de sjalotten en voeg de room en het wortelsap toe.
Ook dit moet je weer reduceren tot de helft.
Snijd onder tussen de roomboter in kleine blokjes en bewaar dit in een bakje in de koelkast.
We kunnen de saus pas met meegeven opmonteren met de staafmixer. We monteren de saus tot schuim.
Wortel pappardelle
Pappardelle is eigenlijk een pastasoort, bestaande uit lange brede linten van meer dan 1 cm breed
Ingrediënten:
1 winterpeen
1 paarse wortel
Bereiding :
Schil de peen met behulp van een dunschiller. Snijd er nu met de dunsschiller slierten en blancheer die even kort in gezouten water. Als ze geblancheerd zijn snijd je ze in de lengte door midden en kun je er een rolletje van maken ze vast op een oven plateau zodat je ze met het tussen gerecht gemakkelijk op kunt warmen in de oven. Let op je kunt deze twee kleuren niet samen blancheren, dan lopen de kleuren door elkaar
Mini peen
Ingrediënten :
8 mini worteltjes
flinke klont boter
Bereiding :
Laat de boter heel rustig smelten in de pan doe de peentjes er bij en klein beetje water, zet op zacht vuurtje laat de peentjes gaar koken het mooiste is als de peentjes gaar zijn dat er een mooi laagje om heen hangt.
Puree van wortel
Ingrediënten :
1 paarse winterpeen
Bereiding :
Schil de winterpeen en snijd hem in kleine stukjes kook hem helemaal gaar. Als hij helemaal gaar is kun je hem met de mini Magimix glad draaien met een klontje boter.
Tijgerzeewolf
Ingrediënten:
1100 gram tijgerzeewolf
Roomboter
Bereiding :
bak de vis en maak op smaak met peper en zout.
Gebruik hiervoor ruim roomboter.