[box]
HOOFDGERECHT / 8 PERSONEN
Texels lam met gestoofde cipolla en salsa verde
26 mei 2011 |
[/box]
[box]Texels lam
Ingredienten:
1 lamsbout Texels van 2 kg
Zout en peper
Pinnen van 2 takken rozemarijn
1 eetlepel korianderzaad
Geraspte schil van 1 citroen
4 tenen knoflook
Olijfolie
Bereiding:
Rozemarijn, korianderzaad, citroenrasp en knoflook in fijn maken in een vijzel ( of keukenmachine) maak iets dunner met olijfolie.
Lamsbout met zout en peper kruiden en insmeren met het kruidenmengsel.
Dan op een ovenschaal leggen.
Oven op 210 graden voor verwarmen dan het vlees 10 minuten laten bakken, oven temperatuur verlagen naar 170 en nog 40/50 minuten laten garen dan uit de oven halen en nog 15 minuten onder aluminium folie laten rusten.
[/box]
[box]Gestoofde cipolla
Ingredienten:
16 kleine platte uien ( liefst Italiaans)
1 teen knoflook fijngesneden
2 takjes tijm
2 dl water
2 dl rode wijn
1 ½ cl balsamico azijn of siroop
25 gram roomboter
½ dl olijfolie
Zout
Gemalen zwarte peper
Bereiding:
Uien samen met de andere ingrediënten in een pan doen en aan de kook brengen dan op een laag vuur 50/60 minuten laten stoven.
Wel af en toe controleren of er voldoende vocht in de pan zit en de uien 1 keer na 30 minuten voorzichtig omdraaien.
[/box]
[box]Aardappel taart
Ingredienten:
1 ½ kg rode aardappels
1 takje rozemarijn
2 tenen knoflook
5 eieren
1 ½ dl melk + 1 ½ dl room
Zout en peper
Bereiding:
Aardappel schillen en in dunne schijfjes plakjes snijden met de keukenmachine, kaasschaaf of rasp.
Eieren, room en melk samen met de rozemarijn en knoflook in de keukenmachine mengen en op smaak brengen met zout en peper.
Aardappel in een ingevette en met bakpapier beklede ovenschaal doen en het eimengsel erop gieten dan bakken in een voorverwarmde oven van 140 graden. ( ongeveer 50/60 minuten )
[/box]
[box]Salsa verde
Ingredienten:
½ bos peterselie
Flinke hand rucola
4 ansjovis filet
1 grote teen knoflook
1 eetlepel rode wijnazijn
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding:
Alle ingrediënten behalve de olie goed glad draaien in de Magimix dan net zolang olie toevoegen tot je een dikke saus krijgt.
Op smaak brengen met zout en peper.
[/box]