[box]
TUSSENGERECHT / VIS / 4 PERSONEN
Tarbot
|
[/box]
[box]Tarbotfilet
Ingredienten:
4 tarbotfilets van 80 gram
Boter
½ bosje enoki
Bereiding:
Tarbot voor het serveren kruiden met zout en peper en aan beide zijden enkele minuten bakken.
Bak de paddenstoelen even mee met de tarbot.
[/box]
[box]Paddenstoelen (bodem)
Ingredienten:
2 middelgrote gekookte aardappelen in schil
125 gram cantharellen zeer fijn gesneden
1 sjalotje zeer fijn
1 teentje knoflook zeer fijn
1 eetlepel boter
Zout en peper
Bereiding:
Sjalot, cantharellen en knoflook zonder te kleuren aanfruiten en op smaak brengen met zout en peper.
Snijd de aardappel in blokjes en meng met de cantharellen.
[/box]
[box]Kool
Ingredienten:
150 gram boerenkoolblad
1 zakje inktvisinkt
1 eetlepel boter
Zout en peper
Bereiding:
Kool 3 minuten blancheren en terugkoelen in ijswater, goed uit laten lekken en dan fijnhakken.
De kool met de inkt in de boter gaar stoven en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Paddenstoelenthee
Ingredienten:
1 dl paddenstoelenbouillon
( 250 gram gesneden kastanjechampignons/2 ½ dl water/1 uur laten trekken, dan zeven)
1 dl sterke thee ( lapsang souchong )
1 teentjes knoflook
1 takje tijm
Bereiding:
Thee en bouillon samen 30 minuten laten trekken met de knoflook en tijm ( eventueel op smaak brengen met wat zout), dan door een zeef passeren.
[/box]
[box]Serveren
In een ring opmaken
1e laag: Bodem van paddenstoelen
2e laag: Kool
Dan de Tarbot en daarboven de Enoki.
[/box]