[box]
NAGERECHT / 4 PERSONEN
Taartje van banaan, passievrucht, Westmalle Tripel en nootmuskaatijs
27 juni
[/box]
4 personen
Taartje
4 cirkels bladerdeeg van 10 cm
4 bananen
2 eetlepels boter
1 eetlepel suiker
Westmalle trippel
Prik het bladerdeeg in met een vork, leg tussen 2 bakmatjes of vellen bakpapier en dek af met een zelfde bakplaat.
Bak 10 minuten in een oven van 180 graden.
Pel de banaan en snijd in plakken van 1 ½ cm ( 8 per persoon) bak ze om en om in wat bruisende boter, bestrooi met de suiker en blus af met wat Westmalle Triple.
Spuit het op het bladerdeeg een laagje passievrucht crème en beleg met de bananenplakjes.
Crème van passievrucht
100 gram melk
100 gram passievruchtsap
3 dooiers
30 gram suiker
½ vanille stokje
12 gram maïzena
60 gram amandelbroyage (30 poedersuiker/30 amandel)
Klop de eidooiers, suiker en vanillemerg wit, voeg het passievruchtsap en de maïzena toe en klop het tot een homogene massa.
Breng de melk aan de kook voeg bij de eidooiermassa en klop au-bain-marie tot een anglaise (gele room).
Laat afkoelen en meng er de amandelbroyage door.
Nootmuskaatijs
525 gram melk
150 gram room
125 gram suiker
40 gram melkpoeder
0,5 gram nootmuskaat
Breng voor het ijs de melk, suiker en melkpoeder aan de kook.
Laat afkoelen en voeg de room en de nootmuskaat toe.
Draai nu in de ijsmachine tot ijs.
Passievruchtsaus
1 dl passievruchtsap
75 gram suiker
Samen aan de kook brengen en iets laten inkoken