[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Snoekbaars gelakt met appelstroop, bieslook en rieslingsaus
(Recept van Johnny Boer, Restaurant Librije)
24 Januari 2013
[/box]
[box]Snoekbaars
Ingredienten:
½ bosje bieslook fijngesneden
Appelstroop
8 stukken snoekbaars van 100 gram
Kerrie-olie
Bereiding:
Verwarm een beetje appelstroop zodat je het makkelijk kan gebruiken om te lakken.
Kruid de filets met zout en peper.
Zorg dat de grill van de oven aanstaat.
Bak de filets op de huidkant aan in een beetje kerrie-olie in een antiaanbak-pan.
Draai om en lak de huid met de appelstroop, gaar nu onder de grill verder met de huid naar boven.
[/box]
[box]Rieslingsaus
Ingredienten:
1 fles riesling
1 dl visfond
3 sjalotten gesnipperd + 2 laurierblaadjes
200 gram boter , scheutje slagroom
Bereiding:
Kook de riesling met de sjalot en laurier in tot de helft voeg dan de visfond toe en kook weer in tot de helft.
Zeef de sjalot en de laurier eruit, goed al het vocht eruit persen.
Met een staafmixer de boter en room erdoor kloppen en passeren door een fijne zeef.
Breng tenslotte op smaak met zout en peper.
[/box]
[box]Bleekselderij & Katenspek
Ingredienten:
8 stronken bleekselderij
100 gram katenspek
Scheutje room
Bereiding:
Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd in een fijne brunoise.
Snijd het spek ook in kleine blokjes en zweet het aan in een koekenpan.
Voeg de bleekselderij toe en blus af met een scheutje room vlak voordat de bleekselderij gaar is.
Let op dat de bleekselderij knapperig blijft.
[/box]
[box]Kerrie olie
Ingredienten:
4 dl arachide + 30 gram kerrie
3 teentjes knoflook
Bereiding:
120 minuten trekken op 70 graden.
[/box]
[box]Serveren
Eerst de bleekselderij met katenspek erboven de snoek met appelstroop.
Garneer met bieslook.
Eet smakelijk!!
[/box]