[box]
AMUSE / 4 PERSONEN
Sandwich van brioche met ganzenlever, gerookte paling en groene appel
|
[/box]
[box]Brioche sandwich
Ingredienten:
8 plakjes mini briochebrood van
4 plakje ganzenlever terrine van beste kwaliteit
2 palingfilets
1 Granny Smith appel
Appelstroop
Bereiding:
Snijd van plakjes van de brioche van ongeveer 7mm dik.
Snijd de paling in stukken ter grote van de brioche en doe het zelfde met de ganzenlever.
Voor het serveren de plakjes brioche aan beide zijden roosteren in een droge pan met antiaanbaklaag.
[/box]
[box]Siroop voor de appel
Ingredienten:
4 eetlepels suiker
2 dl witte wijn
Bereiding:
Snijd van de appel 4 plakken zo groot als de brioche en een ΒΌ cm dik.
Breng de wijn met de suiker aan de kook en verwarm de appel plakken 2 minuten in de siroop, haal de plakken eruit en laat afkoelen.
[/box]
[/box]
[box]Serveren
Zet met de achterkant van een lepel een veeg appelstroop op het bord.
Maak een sandwich van de brioche door te beleggen met de ganzenlever, paling en tenslotte de appel.
De sandwach op de veegappelstroop serveren.
[/box]