Salade van groene asperges, tuinbonen, broccoli scheutem em gemarineerde heilbot

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Salade van groene asperges, tuinbonen, broccoli scheutem em gemarineerde heilbot


24 Augustus 2012

[/box]


[box]Heilbot



Ingredienten:

250 gram heilbot

Citroen

Gemalen zwarte peper

Maldon zout

Olijfolie

Gehakte basilicum



Bereiding:

Snijd de heilbotfilet in dunne plakjes en kruid met de peper, Maldonzout, citroensap, gehakte basilicum en extra vergine olijfolie.
[/box]

[box]Dressing



Ingredienten:

4 eetlepels balsamico azijn

12 eetlepels Valdorama arbequina olijfolie

Paar druppels citroensap

Zout en peper



Bereiding:

Alle ingrediƫnten goed mengen en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]

[box]Groenten



Ingredienten:

4 broccoli scheuten ( dit is geen gewone broccoli)

8 groene asperges

50 gram lamsoren

Handje tuinbonen




Bereiding:

Asperges schillen en van de broccoli scheuten de onderkant afsnijden en de lelijke bladeren verwijderen.
Lamsoren schoonmaken en wassen dan onder dompelen in kokend water en direct koud spoelen.
Tuinbonen doppen en 2 minuten blancheren en terugkoelen in ijswater.
Broccoli scheuten en asperges 3 minuten blancheren en terugkoelen in ijswater.
[/box]

[box]Serveren


Vis, broccolischeuten, asperges en tuinbonen en daarover de dressing.
Eet smakelijk!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:



[/box]