[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Salade van groene asperges, tuinbonen, broccoli scheutem em gemarineerde heilbot
24 Augustus 2012 |
[/box]
[box]Heilbot
Ingredienten:
250 gram heilbot
Citroen
Gemalen zwarte peper
Maldon zout
Olijfolie
Gehakte basilicum
Bereiding:
Snijd de heilbotfilet in dunne plakjes en kruid met de peper, Maldonzout, citroensap, gehakte basilicum en extra vergine olijfolie.
[/box]
[box]Dressing
Ingredienten:
4 eetlepels balsamico azijn
12 eetlepels Valdorama arbequina olijfolie
Paar druppels citroensap
Zout en peper
Bereiding:
Alle ingrediƫnten goed mengen en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Groenten
Ingredienten:
4 broccoli scheuten ( dit is geen gewone broccoli)
8 groene asperges
50 gram lamsoren
Handje tuinbonen
Bereiding:
Asperges schillen en van de broccoli scheuten de onderkant afsnijden en de lelijke bladeren verwijderen.
Lamsoren schoonmaken en wassen dan onder dompelen in kokend water en direct koud spoelen.
Tuinbonen doppen en 2 minuten blancheren en terugkoelen in ijswater.
Broccoli scheuten en asperges 3 minuten blancheren en terugkoelen in ijswater.
[/box]
[box]Serveren
Vis, broccolischeuten, asperges en tuinbonen en daarover de dressing.
Eet smakelijk!
[/box]