VOORGERECHT 10 PERSONEN 24 juni 2022 |
Rundertartaar
Ingrediënten:
300 gram rundsvlees om tartaar van te snijden
1 sjalotje
Bieslook
Dragon
5 eetlepels olijfolie extra vierge
Scheut witte balsamicoazijn
Peper en zout
Bereiding:
Snijd het rundvlees in fijne tartaar.
Snipper het sjalotje.
Meng alles door elkaar en voeg peper en zout naar eigen smaak toe.
Kruidenolie
Ingrediënten:
1 liter sojaolie
60 gram dragonblaadjes
60 gram basilicumblaadjes
80 gram spinazie (zonder nerf)
peper en zout
Bereiding:
Verwarm olie tot 75˚C.
Doe alle ingrediënten , kruiden en sojaolie in de blender en mix dit voor 5 minuten.
Doe dit vervolgens door een fijne bolzeef.
Voeg peper en zout toe.
Gedroogde tomaten
Ingrediënten:
4 rode tomaten
4 gele tomaten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150˚C.
Plisseer de tomaten.
Snijd de tomaten doormidden.
Zet de tomaten in de oven voor 20 minuten
Tomatengelei
Ingrediënten:
220 gram oranje tomaten in grove stukken
4 eetlepels donkere basterdsuiker
2 eetlepels witte balsamicoazijn
2 eetlepels sushiazijn
peper en zout
2,4 gram agar agar
Bereiding:
Breng alles aan de kook (behalve de agar agar).
Mix met een staafmixer.
Haal het door een fijne zeef.
Voeg de agar agar toe.
Breng alles opnieuw aan de kook.
Stort het uit op de plaat.
Zuurdesemcroutons:
Ingrediënten:
4 sneden zuurdesembrood
extra vierge olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150˚C.
Steek rondjes uit het brood.
Leg ze tussen een siliconenmat met een beetje olijfolie er overheen.
Zet dit in de oven voor 15 minuten.
Venkelsalade
1 venkelknol
5 Salty fingers
4 blaadjes Borage cress
5 blaadjes Mizuna sla
peper en zout
Bereiding
Snijd de venkel dun op een mandoline.
Doe alles in één kom en meng dit.
Voeg de eerder gemaakte kruidenolie en peper en zout toe.