[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Rode appel met witte garnaal23 November 2012 |
[/box]
[box]Witte garnalen
Ingredienten:
12 witte garnalen
Olijfolie
Zout en peper
Sesamzaadjes
Bereiding:
Pel de garnalen verwijder de darm.
Spoel ze schoon en maak ze droog met keukenpapier.
Kruid met zout en peper en bak ze voor het serveren kort in olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes
[/box]
[box]Appel
Ingredienten:
2 rode appels
Appelazijn
Olijfolie
Zwarte peper
Bereiding:
Meng 2 delen appelazijn met 1 deel olijfolie.
Snijd van de appel op de snijmachine of met de mandoline dunne plakken van de appel .
Haal ze door water met wat citroensap zodat ze niet verkleuren.
Dep ze droog en bestrijk ze met het azijn/olijfoliemengsel en draai de peper hierop.
[/box]
[box]Groenten julienne
Ingredienten:
Wortel
Prei
Rettich
Bereiding:
Snijd van alle groenten een dunne julienne. (ongeveer van ieder een eetlepel per persoon)
Blancheer de ze 1 minuut in kokend water met zout en hal direct uit het water en dompel onder in ijskoud water.
Haal uit het water en laat goed uitlekken.
Breng op smaak met olijfolie, appelazijn, scheutje sojasaus en zout en peper.
[/box]
[box]Serveren
Leg de appelschijfjes als carpaccio in een rondje. Druppel de appelazijn/olie erover met een kwastje. Maak een torentje van de julienne groenten en plaats er drie garnalen omheen. Sprenkel vervolgens de dressing om de appelschijfjes.
Garneer met rucola cress.
Eet smakelijk!!
[/box]