[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Ravioli van kreeft met vanilleboter
24 Januari 2013
[/box]
[box]Kreeft
Ingredienten:
1 kreeft van 600 gram
2 eetlepels gesmolten boter
1 lente-uitje fijngesneden
1 lente-uitje in schuine reepjes om te garneren
Bereiding:
Kook de kreeft gaar in 5 minuten laat afkoelen en haal hem helemaal leeg.
Snijd het vlees fijn en meng met de boter en lente ui en breng op smaak met zout en peper.
Vul hiermee de ravioli.
[/box]
[box]Deeg
Ingredienten:
500 gram bloem T55
1 dl water
15 dooiers
9 gram zout
Bereiding:
Meng alle ingrediƫnten en kneed tot een glad deeg, laat zo lang mogelijk rusten.
En rol vervolgens dun uit met de pasta machine.
[/box]
[box]Vanilleboter
Ingredienten:
125 gram boter op kamer temperatuur
3 vanille stokjes
Snufje zout
Bereiding:
Halveer de stokjes en schraap het merg (zaad) eruit.
Meng het merg, zout met de boter met een handmixer.
Maak een rol van de boter met plastic en alu folie.
[/box]
[box]Serveren
Leg drie ravioli rondjes op het bord in een cirkel. Daarboven een plakje vanille boter met een stukje kreeftstart.
Garneer met stukjes bosui.
Eet smakelijk!!
[/box]