Ravioli van aubergine, gegrilde sardines , rode ui en consommé van gegrilde groenten

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Ravioli van aubergine, gegrilde sardines , rode ui en consommé van gegrilde groenten
 

28 Maart 2013

[/box]
4 personen

12 sardines gefileerd klein
Zout en peper
Olijfolie

Kruid en grill de sardine filets.

Ravioli van aubergine – Vulling

1 aubergine
Olijfolie
Zout en peper
Rode wijn azijn

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en vervolgens in dobbelstenen van 1 cm
Bak aan in olijfolie en laat op een laag vuur verder bakken tot de aubergine zacht is.
Als er veel zaad in het sponzige gedeelte zit moet dat eruit gesneden worden.
De aubergine in een kom fijn prakken met een vork en op smaak brengen met zout, peper en rode wijn azijn.
Volledig af laten koelen en per persoon 2 ravioli’s maken.


Deeg

1 heel Large ei
100 gram bloem
Snuf zout

Alle ingrediënten mengen en kneden tot het deeg glad aanvoelt aan de buiten kant.

Consommé van gegrilde groenten

1 champignon
1 paprika
½ aubergine
½ courgette
1 grote tomaat
1 tak tijm
2 tenen knoflook
1 ui

Groenten met een kwast met olijfolie bestrijken.
Gril de groenten en leg in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en zet 10 minuten in een oven van 190 graden.
De groenten met de lekolie en een liter water in een snelkookpan doen.
Laat 10 minuten koken, dan zeven en op een laag vuur inkoken tot 4 dl.
Breng op smaak met zout en peper, een eetlepel rode wijnazijn en een flinke scheut Extra Vergine olijfolie.

Rode ui

½ rode ui

Leg in een ovenschaal ( met schil en besprenkel met olijfolie).
Afdekken met alu-folie en 25 tot 30 minuten op 180 graden in de oven bakken.
Afkoelen en de ui uit elkaar halen.

Garneren

Gebakken uitjes.

Garneer het geheel met gebakken uitjes die je iets fijner hakt.