[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Ravioli & staart van kreeft met gebakken asperges en knoflook-peterselieboter26 april 2012 |
[/box]
[box]Kreeft
Ingredienten:
2 kreeften van 400/500 gram
4 plakken citroen om te garneren
Bereiding:
Kreeften 4 minuten koken in zout water en leeghalen laat de staart heel.
Staart apart houden en de rest van het kreeftenvlees fijnhakken.
Staart doormidden snijden en apart zetten.
[/box]
[box]Deeg
Ingredienten:
100 tot 150 gram bloem T55 ( voor brood)
3 dooiers
20 gram water
Snuf zout
Bereiding:
Meng alle ingrediënten en kneed tot een glad deeg, laat zo lang mogelijk rusten.
En rol vervolgens dun uit met de pasta machine.
Vul per persoon een grote ravioli met het gehakte kreeftenvlees.
Kook 6 minuten in kokend water met zout.
[/box]
[box]Knoflook-peterselieboter
Ingredienten:
8 eetlepels roomboter
2 eetlepels gehakte peterselie
2 knoflookteentjes fijngehakt
Zout en peper
Bereiding:
Boter smelten en daarin de knoflook fruiten.
Laat niet bruin worden !!
Dan de kreeftenstaart en de peterselie toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Asperges
Ingredienten:
6 asperges AA
Zout en peper
Olijfolie
Bereiding:
Asperges schillen en in dunne julienne snijden, voor het serveren in wat olijfolie beetgaar bakken. Op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Serveren
NOG INVULLEN
[/box]
[box] Wijnsuggestie
[/box]