Ravioli met gerookte paling , tomaat en oude reypenaar

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Ravioli met gerookte paling , tomaat en oude reypenaar
 

23 januari


[/box]

Deeg

2 eieren
1 eetlepel tomatenpuree
Snuf zout
100 gram bloem
100 gram grano duro bloem

Roer de eieren met het zout en de tomatenpuree tot een egaal mengsel.
Meng de bloem erdoor heen en kneed tot het deeg glad aanvoelt.
Laat dan ongeveer 30 minuten rusten.
Rol het deeg uit tot stand 7 op de pasta machine.

Vulling

4 tot 5 filets gerookte paling
1 eetlepel fijngesneden bieslook
Zwarte peper

Pureer 5 palingfilets glad en breng op smaak met de peper.
De 6de palingfilets in kleine blokjes snijden en erdoor mengen.
Roer de tenslotte de bieslook erdoor heen.
Vul hiermee per persoon 3 kleine raviolis’s. kook deze ongeveer 6 minuten in gezouten kokend water.

Saus

1 sjalotje fijngesnipperd
1 teentje knoflook fijn gesneden
2 tomaten
1 ½ dl prosecco
25 gram fijne ringetjes prei wit
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
2 eetlepels olijfolie
Reypenaar 2 jarig

Verwijder het zaad uit de tomaten en snij de tomaat in kleine blokjes
Fruit de sjalot en knoflook in de olijfolie zonder te kleuren, blus af met de prosecco en laat even tot de kook komen voeg dan de prei toe en breng op smaak met zout en peper.
Voor het serveren de peterselie en tomaat kort mee verwarmen,
Lepel wat van deze saus over iedere ravioli en rasp tenslotte wat 2 jarige Reypenaar
erover, garneer met enkele stukjes palingfilets.