[box]
NAGERECHT / 4 PERSONEN
Profiteroles met crème Chantille en chocoladesaus
|
[/box]
[box]Soesjes
Ingredienten:
125 ml melk vol
2 dl water
150 gram bloem
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
½ theelepel zout
100 gram boter
4 medium eieren
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 190 graden.
Bloem en zout in een kom zeven.
Melk, water suiker en zout op een laag vuur verwarmen.
Als de suiker en zout zij opgelost de boter toevoegen, als de boter is gesmolten aan de melk kook brengen.
Van het vuur af de bloem er met een houten spatel doorheen mengen.
Als het mengsel van de wand van de pan afkomt het deeg onder voortdurend roeren laten “garen” dan uit de pan halen en op een bord laten afkoelen.
Dan weer terug in de pan en 1 oor 1 de eieren erdoor spatelen, zorg dat iedere keer het ei volledig is opgenomen voor dat je een nieuw ei erdoor spatelt.
Vul nu een spuizak met gladde ( 1/1 ½ cm)spuit met het deeg.
Dan op een bakplaat met bakpapier bekleed 20 balletjes ter grote van een walnoot spuiten.
Zorg voor voldoende afstand want de soesjes worden 2 keer zo groot.
Dan met een natte vinger het puntje naar binnen duwen.
Bak in 18/20 minuten goudbruin en laat daarna volledig afkoelen.
[/box]
[box]Crème Chantille
Ingredienten:
1 vanillestokje
3 dl room
2 volle eetlepels poedersuiker
Bereiding:
Voeg het merg van de vanille aan de room toe en tenslotte de poedersuiker.
Klop de slagroom stijf en vul hiermee een spuitzak met een kleine gladde spuit.
Druk met de spuit een gaatje aan de onderkant van de soesjes en vul met slagroom.
[/box]
[box]Chocoladesaus
Ingredienten:
200 gram pure chocolade
30 gram boter
3 eetlepels honing
125 ml melk
Bereiding:
Chocolade, boter en honing sman au-bain-marie smelten ( niet te warm chocolade verbrand bij 50 graden).
Dan de melk erdoor roeren en verder verwarmen.
[/box]
[box]Serveren
3 gevulde soesjes op een bord leggen, strooi er poedersuiker overheen en daarna de chocoladesaus.
De overige chocoladesaus extra in een kommetje op tafel plaatsen.
[/box]