Proefkoken

Team Data Deadline   inleveren verslag proefkoken Verschijning in   Bossche Omroep
Rosmalen 3 april-17 april Maandag 22   april, 11 uur Week 17:   28-4-2013

Beoordeling van het proefkoken

In het voortraject zijn maximaal 20 bonuspunten te verdienen met het proefkoken. Na het proefkoken doet ieder team verslag van het proefkoken en wordt hun verslaglegging beoordeeld door de jury.

Bonuspunten proefkoken

De 20 punten zijn als volgt verdeeld:

 

  • Beleving van de avond                            10 punten
  • Het verslag                                              10 punten

 

Bij de beleving van de avond wil de jury een beeld krijgen van hoe de avond er uit zag en hoe de avond door de gasten is ontvangen. Je kunt hierbij denken aan een beschrijving van de sfeer, aankleding van tafel, opmaak van de borden, hoe werden de gasten ontvangen, hadden de gasten het naar hun zin, wat vonden ze van de gerechten, wie hebben ze uitgenodigd etc.

 

Bij het verslag wordt gekeken naar hoe goed er verslag is gedaan van het proefkoken. Daarbij is belangrijk dat ook aandacht wordt gegeven aan de culinaire interpretatie van de tekening. Hoe is dit tijdens het proefkoken aan bod gekomen.

 

Criteria voor het verslag

  • Max. 1 A4
  • Verslag ondersteunen met zes foto’s. Twee van de gerechten, één van de keuken waarin is gewerkt, drie van de sfeer.
  • Verslag ondersteunen met filmpje van max. 45 seconden.