[box]
NAGERECHT / 4 PERSONEN
Poffertje met aardbeien, sinaasappelsaus en chocolade-amandelkrokant
26 april 2012 |
[/box]
[box]Aardbeien
Ingredienten:
12 aardbeien
2 dl room
1 eetlepel suiker
Bereiding:
Zoet eventueel de aardbeien. Klop de room lobbig met 1 eetlepel suiker.
[/box]
[box]Sinaasappelsaus
Ingredienten:
75 gram rietsuiker
4 dl sinaasappelsap
5 cl grand marnier
2 dl room
Bereiding:
De rietsuiker carameliseren en afblussen met het sinaasappelsap en de grand marnier.
Dan laten inkoken tot de helft, room toevoegen en weer inkoken tot de helft.
Af laten koelen in de koelkast.
[/box]
[box]Poffertjes ( 40 stuks)
Ingredienten:
200 gr. tarwebloem
1 theelepel droge gist
4 dl lauwe melk
25 gram gesmolten boter
1 ei
½ theelepel zout
Bereiding:
Strooi het zout in een kom. Doe de bloem in een zeef en voeg de droge gist erbij en zeef de bloem.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daar wat melk in, roer van binnen naar buiten en giet langzaam al de melk erbij voeg tussentijds het ei en de stroop erbij.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daar wat melk in, roer van binnen naar buiten en giet langzaam al de melk erbij voeg tussentijds het ei en de stroop erbij.
Roer tot het een klontvrij beslag is en doe er op het laatst de gesmolten boter bij. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet het 45 minuten weg op een warme plaats.
[/box]
[box]Chocolade-amandelkrokant
Ingredienten:
100 gram pure chocolade
50 gram gebrande amandelsnippers
Bereiding:
Brand de amandelsnippers licht bruin in een pan met anti aanbak. Laat het niet te snel gaan en vooral niet verbranden.
Smelt de chocolade au bain marie.
Meng de amandelsnippers met de gesmolten chocolade.
Laat de chocolade iets afkoelen en giet op een groot stuk bakpapier. Leg er een gelijke grote bakpapier op. Rol de chocolade tussen het bakpapier uit tot er een plak van ongeveer 1 a 2 mm onstaat.
Laat de plak opstijven in de koelkast eventueel vriezer.
[/box]
[box]Serveren
Leg 2 of 3 poffertjes op een bord.
Plaats op ieder poffertje een halve aarbei. Drappeer de lobbige room over de aarbeien.
Vervolgens snij je een ruitje uit de chocolade en leg die over de aarbeien heen. Vervolgens giet je de sinaasappelsaus (gebruik bv een spuitfles) ruim over de krokant en aarbeien.
[/box]
[box] Wijnsuggestie
[/box]