Paillard van entrecote met rucola, parmezaan en tomatensalsa

[box]

HOOFDGERECHT / 8 PERSONEN

Paillard van entrecote met rucola, parmezaan en tomatensalsa
 

28 Februari 2013

[/box]


[box]Entrecote


Ingredienten:

1200 gram entrecote

Parmezaan

Olijfolie extra vergine

Citroensap


Bereiding:
Parmezaan in plakjes raspen.
Maak de entrecote rondom helemaal schoon en snijd dunne plakjes van 75 gram
( 2 per persoon).
Kruid met zout en peper en bak aan beide zijden kort in olijfolie.
[/box]

[box]Tomatensalsa


Ingredienten:

8 trostomaten

2 sjalotjes

1 rode peper

1 teen knoflook

8 eetlepels tomatenketchup

Koriander gehakt ¼ bos

1 eetlepel rietsuiker

1 scheut rode wijn azijn



Bereiding:
Sjalotjes, rode peper en knoflook fijn snijden en aanfruiten in een paar eetlepels olijfolie.
Was de tomaten en snij ze doormidden haal het zaad eruit en zet apart, snijd het vruchtvlees in grove stukken en voeg bij de rest in de pan.
Hang een zeef boven een kom en doe daarin het zaad en bestrooi met wat zout laat 30 minuten staan.
Dan de rietsuiker, rode wijn azijn, ketchup en tomaten uitlekvocht bij de rest in de pan doen alle ingrediënten samen laten doorkoken.
Door de grove zeef van de passé-vite draaien.
Dan op smaak brengen met zout en peper.

[/box]

[box]Crouton


Ingredienten:

Stokbrood (vast)

Knoflook

Olijfolie



Bereiding:
Snij plakjes op de snijmachine van ongeveer 4 mm van het stokbrood.
Meng knoflook (door de pers) met olie.
Smeer de croutons in met knoflookolie.
Afbakken 8 minuten in een oven van 180 graden.
(Let goed op, ovens kunnen verschillen qua hitte)

[/box]

[box]Triple Cooked Chips


Ingredienten:

Grote vaste aardappels

Maldon zout



Bereiding:
Essentieel is dat je later in het recept niet te veel friet tegelijk frituurt, ongeveer 8 friten per keer.
De aardappels in 2 cm dikke frieten snijden.
Goed met koud water wassen ( 5 minuten ) om het zetmeel te verwijderen.
In ruim kokend zout water doen en het vuur laag zetten dat de aardappels niet te hard koken maar sudderen.
Dit zorgt ervoor dat het midden gaar is en ze niet uit elkaar vallen.
Na ongeveer 10 minuten uit het water halen als je er een mes makkelijk in kunt steken.
Goed uilekken en in een enkele laag op een plateau leggen.
60 minuten in de vriezer doen zodat de frieten compleet drogen.
Breng de olie tot precies 130 graden, nameten met een temperatuur meter.
Bak de friet in kleien delen tot ze een korstje hebben.
Laat ze niet bruin worden, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Weer uitlekken en 60 minuten in de vriezer doen zodat de frieten compleet drogen.
Nu de olie tot 180 graden verwarmen en de frieten in 7 minuten bruin bakken.
Laat ze bakken tot ze mooie donker bruine randen hebben.
Laten uitlekken en zouten met Maldon zout.

[/box]

[box]Serveren
Eerst de rucola, daaromheen wat tomatensalsa.
Dan het vlees, de parmazaanse kaas erop en als laatste de crouton.

[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:


[/box]