[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Nieuwe haring aardappel-groene appelsalade, zoetzure asperge, Amsterdamse ui en mierikswortelcrème
27 juni
[/box]
4 personen
Haring
6 nieuwe haringen
Goed schoonmaken, staartje verwijderen en oprollen.
Aardappel-Groene appelsalade
100 gram aardappel brunoise van vastkokende aardappels
100 gram groene appel brunoise
20 gram fijngesneden rode ui
10 gram bieslook fijngesneden
½ eetlepel mayonaise
1 eetlepel crème fraîche
Zout en peper
Aardappel beetgaar koken meteen koud spoelen.
De aardappelblokjes droog deppen met keukenpapier mengen met de appelblokjes en rode ui.
Mengen met de mayonaise en crème fraîche, op smaak brengen met zout en peper.
Mierikswortelcrème
1 eetlepel mierikswortel
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
Zout en peper
Alle ingrediënten goed mengen en op smaak brengen.
Zoetzure asperge ( de hoeveelheid azijn is ook genoeg voor een dubbele hoeveelheid)
3 dl azijn
100 gram suiker
5 peperkorrels
2 kruidnagels
20 korianderzaadjes
4 geschilde asperges in stukjes van 1 cm
Kook eerst de azijn met de kruiden en laat daarin de asperges 2 minuten koken, en 2 minuten nagaren.
Garnering
8 Amsterdamse uitjes horizontaal gehalveerd
Takjes Daikoncress
Haringkuit