Limoncello – bosbessen tiramisu

[box]

NAGERECHT / 8 PERSONEN

Limoncello – bosbessen tiramisu


26 mei 2011

[/box]


[box]Limoncello


Ingredienten:

2 biologische citroenen

100 gram suiker

1 ½ dl limoncello

400 gram bosbessen

3 eidooiers

100 gram poedersuiker

300 gram mascarpone

Ongeveer 26 Italiaanse lange vingers

Bereiding:

Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit.
Verhit 1 dl citroensap, 1 dl water en 100 gram suiker.
Roer tot de suiker oplost en laat het mengsel koken.
Haal 2 dl van deze siroop uit de pan en meng met de limoncello en laat afkoelen.
Voeg aan de siroop die overblijft in de pan de gewassen bosbessen toe en laat ze op een laag vuur 3 minuten koken en laat ze afkoelen.
Klop de dooiers en de poedersuiker in 15 minuten tot het mengsel goed dik, bleek en romig is.
Voeg de citroenrasp en mascarpone toe en roer tot het mengsel glad is.

Doop de lange vingers in de limoncello siroop en leg ze in een rechthoekige schaal.
Dan de citroenmascarpone en de bosbessencompote en herhaal dit nog een keer met als laatste laag de citroenmascarpone.
Dus niet de bosbessencompote, houd deze apart.
[/box]

[box]Gekonfijte citroen


Ingredienten:

2 citroenen

5 dl water

500 gram suiker

Bereiding:

Eerst de citroenen in schijven snijden, dan 3 maal 1 minuut koken in steeds vers water (zo raak je de bitterheid kwijt).
Suiker en water aan de kook brengen dan de plakjes hierin konfijten.
Doordat tijdens het koken het water kan verdampen, wordt de stroop steeds geconcentreerder.
De schillen zijn klaar als ze bij het omroeren een beetje wit lijken te zijn geworden. Vervolgens laat je ze op een rooster uilekken.
Beetje omschudden met kristalsuiker tegen het plakken.
[/box]