[box]
AMUSE / 4 PERSONEN
Krokante tonijnsushi in wasabisaus
|
[/box]
[box]Krokante tonijnsushi
Ingredienten:
1 pakje tempurameel
2 nori vellen
30 gram rucola
300 gram verse tonijn
125 gram sushi rijst
½ dl sushi azijn
Panko
Olie om te frituren
Grof zeezout
Extra nodig:
Frituurpan
Bamboe sushimatje
Bereiding:
Bereid het tempura beslag volgens de gebruiksaanwijzing.
Kook de sushirijst in ruim water in circa 10 minuten gaar.
Giet de rijst af.
Laat de rijst 10 minuten staan en meng de azijn erdoor.
Leg één norivel op een bamboematje en beleg voor tweederde met rucola. Snijd de tonijn in 2 lange repen en leg één reep aan de onderzijde op de rucola.
Leg op de bovenzijde van de rucola een reep gekookte sushirijst.
Rol het norivel vanaf de tonijnkant op en druk stevig aan.
Verwijder het bamboematje of aluminiumfolie.
Maak een tweede rol op de dezelfde manier.
Verhit de olie tot 180 ºC.
Strooi paneermeel of panko in een schaal.
Haal de rollen door het tempurabeslag en rol ze door de panko als een kroket.
Frituur de rollen circa 1 minuut tot ze goudgeel zijn.
Snijd de rollen in plakjes en leg ze op een bord in de warme saus.
[/box]
[box]Wasabisaus
Ingredienten:
1 sjalot
4 cm verse gemberwortel
Olie
1 glas witte wijn
1 limoen
1 dl slagroom
100 gram boter
3 eetlepels zoete chilisaus
½ eetlepel wasabi ( aangemaakt met wat water)
6 eetlepels sojasaus
Bereiding:
Pel en snipper de sjalot.
Schil en rasp de gemberwortel.
Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de sjalot.
Voeg gember, witte wijn en limoensap toe en laat tot de helft inkoken.
Voeg de slagroom toe en laat weer tot de helft inkoken.
Zeef de saus.
Breng op smaak met de chilisaus, wasabi en sojasaus.
Roer blokjes boter door de saus tot de saus glad is.
Verwarm de saus en laat niet meer koken.
Schenk een scheutje slagroom bij de saus en roer glad met een garde.
[/box]
[box]Serveren
Zet met twee rolletjes rechtop en schenk er de warme saus omheen. Daarna heerlijk smikkelen!
[/box]