[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Kalfstartaar met buffelmozzarella, krokante parmaham, ansjovis-olijfdressing en gefrituurde kappertjes
26 mei 2012 |
[/box]
[box]Parmaham en Kalfsvleestartaar
Ingredienten:
340 gram schone kalfentrecote
1 bol buffelmozzarella
4 plakken parmaham
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel dijonmosterd
1 augurk fijngehakt
1 sjalotje fijngehakt
Zout en peper
Bereiding:
Parmaham op een ovenschaal met siliconenmatje of bakpapier leggen en in een oven van 160 graden in ongeveer 10 minuten drogen en knapperig bakken.
Kalfsvlees tot tartaar snijden en aanmaken met de mayonaise, mosterd en olijfolie.
De augurk en sjalot erdoor mengen en op smaak brengen met zout, peper, tabasco en worcestersaus
Snijd mozzarella in 4 mooie plakken
[/box]
[box]Ansjovis-olijoliedressing
Ingredienten:
8 eetlepels zachte olijfolie Extra Vergine
1 eetlepel rode wijnazijn
½ eetlepel gehakte peterselie
2 fijn gehakte ansjovis filet
Bereiding:
Verwarm de olijfolie licht en laat de ansjovisfilets daarin smelten. ( niet warmer dan 90 graden)
Laat de olie afkoelen en voeg de azijn en peterselie toe.
[/box]
[box]Gefrituurde kappertjes
Ingredienten:
2 eetlepels kappers
Bereiding:
Kappers drogen met keukenpapier en frituren tot ze open staan en lichtbruin zijn dan uitlekken op keukenpapier.
[/box]
[box]Serveren
Tartaar in een serveer ring midden op het bord. Erop de mozzarella en ham. Olijfolie eromheen draperen met de gefrituurde kappertjes.
Eet smakelijk!
[/box]
[box] Wederom een schitterend gerecht van:
[/box]