Kalfstartaar met buffelmozzarella, krokante parmaham, ansjovis-olijfdressing en gefrituurde kappertjes

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Kalfstartaar met buffelmozzarella, krokante parmaham, ansjovis-olijfdressing en gefrituurde kappertjes


26 mei 2012

[/box]


[box]Parmaham en Kalfsvleestartaar



Ingredienten:

340 gram schone kalfentrecote

1 bol buffelmozzarella

4 plakken parmaham

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel dijonmosterd

1 augurk fijngehakt

1 sjalotje fijngehakt

Zout en peper



Bereiding:

Parmaham op een ovenschaal met siliconenmatje of bakpapier leggen en in een oven van 160 graden in ongeveer 10 minuten drogen en knapperig bakken.

Kalfsvlees tot tartaar snijden en aanmaken met de mayonaise, mosterd en olijfolie.
De augurk en sjalot erdoor mengen en op smaak brengen met zout, peper, tabasco en worcestersaus

Snijd mozzarella in 4 mooie plakken
[/box]

[box]Ansjovis-olijoliedressing



Ingredienten:

8 eetlepels zachte olijfolie Extra Vergine

1 eetlepel rode wijnazijn

½ eetlepel gehakte peterselie

2 fijn gehakte ansjovis filet



Bereiding:

Verwarm de olijfolie licht en laat de ansjovisfilets daarin smelten. ( niet warmer dan 90 graden)
Laat de olie afkoelen en voeg de azijn en peterselie toe.
[/box]

[box]Gefrituurde kappertjes



Ingredienten:

2 eetlepels kappers



Bereiding:

Kappers drogen met keukenpapier en frituren tot ze open staan en lichtbruin zijn dan uitlekken op keukenpapier.
[/box]

[box]Serveren


Tartaar in een serveer ring midden op het bord. Erop de mozzarella en ham. Olijfolie eromheen draperen met de gefrituurde kappertjes.
Eet smakelijk!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:





[/box]