Kalfshaas en zwezerik, raapstelen, koningszwam, koffie en truffelaardappeltjes

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Kalfshaas en zwezerik, raapstelen, koningszwam, koffie en truffelaardappeltjes
 

25 april

[/box]
4 personen

Kalfshaas

4 kalfshaas biefstukjes van 100 gram
Kruiden met zout en peper en a la minute bakken.

Zwezerik

400 gram hart zwezerik
Zout en hele peperkorrels

Spoel de zwezerik eerst goed in zout water.
Zet dan op met koud water zout, en hele zwarte peper en laat 10 minuten pocheren.
Laat dan helemaal koud worden in ijswater en pel de vellen en het vet eraf.
Snijd plakken van 1 cm, kruid met zout en peper en bloem licht ( klop de bloem er goed af ) bak dan krokant in boter met een scheutje olijfolie.

Saus

1 teentje knoflook
1 sjalotje fijngesneden
Klein takje tijm
2 blaadjes laurier
15 zwarte peperbolletjes
1 kop sterke koffie
Scheut rode port
Scheutje rode wijnazijn
1 dl kalfsfond

Bak de groenten met de tijm, peperbolletjes en laurier aan.
Blus af met de azijn en port.
Voeg de kalfsfond en koffie toe.
Laat inkoken tot sausdikte.
Zeven en op smaak brengen.

Postelein.

2 bossen raapstelen

Wassen en zeer kort blancheren terugkoelen in ijswater.

Koningszwam

3 stuks
Olijfolie
Zout en peper

Snijd horizontaal in plakken van 2 cm en kruid en bak ze voor het serveren.

Truffelaardappeltjes

12 stuks

Schillen en voorzichtig gaar koken, voor het serveren warm stoven met een klontje boter.