HOOFDGERECHT 12 PERSONEN 19 mei 2022 |
Kabeljauw
Ingrediënten:
1 gele courgette
1 groene courgette
Zachte boter
Ingrediënten:
Snijd 11 mooi porties van de kabeljauw breng deze op smaak met peper en zout. En snijd linten van de courgette. Snijd de zaadlijst eruit.
Vouw de linten dakpansgewijs om de kabeljauw en smeer in met een beetje zachte boter en leg op een oven schaal.
We garen de kabeljauw als we het hoofdgerecht gaan meegeven.
Tomatencoulis
Ingrediënten:
1 kg rijpe tomaten
2 tenen knoflook
2 blaadjes laurier
1 theelepel oregano
Bereiding:
Snijd de tomaten door de helft en bak ze op de snijkant in wat olijfolie. Voeg de knoflook oregano en laurier toe, bak de kruiden even mee en laat de tomaten een halfuur pruttelen.
Pureer de tomaten met een staafmixer en duw het geheel door een zeef. (voor thuis leg de tomaten in een natte doek en laat 2 uur uitlekken. ) voor nu binden we de coulis even af met maïzena mocht dat nodig zijn.
Voor de anijsballetjes
Ingrediënten:
500 gram bloemige aardappel
80 gram bloem
2 eieren
2 theelepels anijszaad
50 gram roomboter
Peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en laat ze droogstomen in een pan.en pureer ze dan. Breng 1 dl water aan de kook met de roomboter. Voeg de bloem in een keer toe en laat dit gaar worden op een laag vuur. Haal de pan van het vuur en roer de eitjes en het anijszaad erdoor. Meng de aardappels door het beslag en breng op smaak met peper en zout. Frituur balletjes op 180 graden
Dressing:
Ingrediënten:
1 theelepel kappertjes
1 theelepel gedroogde tomaat
1 theelepel gesnipperde sjalot
1 dl kippenfond
½ dl oude balsamico azijn
1 dl olijfolie
1 eetlepel basilicum
1 zakje jasmijn thee
Bereiding:
Snipper de sjalot, en hak de basilicum, kappertjes, tomaat doe alles in een pannetje en verwarm dit tot dat het lauwwarm is.
Courgetteballetjes
Ingrediënten:
2 gele courgette
2 groene courgette
Bereiding:
Boor met behulp van de pom parisienne boor balletjes uit de courgette. Stoof deze tijdens het meegeven beetgaar.