[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Japanse spinazie met 3 soorten inktvis
28 maart
[/box]
Spinazie
300 gram spinazie
3 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels mirin
½ eetlepel miso
½ dl lichte sojasaus
2 eetlepels wasabi furikake kruiden
Zwarte peper
Sojasaus, gembersiroop, mirin, en de miso goed mengen.
Spinazie blancheren en direct koud spoelen, en goed uitknijpen.
De spinazie moet goed droog zijn dan mengen met het sojasaus mengsel de furikake kruiden en een draai zwarte peper.
Lauw serveren.
Sepia (zeekat)
150/200 gram sepia
Zout en peper
Olijfolie
Knoflook
De lamellen sepia in dunne plakjes snijden en kruiden met zout, peper, wat olijfolie door de plakjes mengen en de sepia plakjes in een hete pan met antiaanbaklaag om en om kort bakken.
Pijlstaart klein (calamares)
4 kleine pilstaart inktvisjes
Tempura beslag
Panko
Zout en peper
Inktvisjes schoonmaken en droogdeppen met keukenpapier, kruiden met zout en peper.
Dan door het tempurabeslag halen en paneren met de panko.
Octopus (pulpo)
2 tentakels ( 1 nacht invriezen )
Zout
2 blaadjes laurier
45 minuten koken in water met zout en laurier.
Koud spoelen en de losse vellen verwijderen dan in mooie schuine lamellen snijden.