[box]
AMUSE / 4 PERSONEN
Gesmoorde buikspek van Gordon Ramsay
|
[/box]
[box]Buikspek
Ingredienten:
800 gram varkensbuik
3 eetlepels olie
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels sojasaus Japans
2 eetlepels ketjapsaus
3 cm gemberwortel
2 steranijs
1 kaneelstokje
3 gedroogde pepers
3 lente uitjes
Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook daarin de buikspek 5 minuten.
Haal de bukspek uit de pan laat de varkens buik vervolgens uilekken en afkoelen.
Snijd de buikspek in stukken van 2 cm vierkant.
Verhit in een pan met antiaanbaklaag de olie en de suiker tot de suiker gaat carameliseren.
Dan de buikspek met de huid naar beneden 4/6 minuten op een matig vuur bakken.
Voeg de sojasauzen, gember, steranijs, kaneelstokje en de gedroogde chilipepers toe.
Schenk zoveel water bij het vlees dat het onder staat en sudder het vlees 50/60 minuten tot het heel zacht is.
Schep het vlees eruit en zeef de saus die je vervolgens laat inkoken tot een dikke stroperige saus.
Proef de saus of deze op smaak is en voeg het vlees en de helft van de lenteui toe.
[/box]
[/box]
[box]Serveren
Serveer en bestrooi met de rest van de lenteui.
[/box]