[box]
AMUSE / 4 PERSONEN
Gerookte paling met hangop en vlierbloesemsorbet20 oktober 2011 |
[/box]
[box]Vlierbloesem sorbetijs
Ingredienten:
125 gram suiker
2 dl vlierbloesem siroop
Bereiding:
Los in een halve liter kokend water 125 gram suiker op.
Voeg 1 dl vlierbloesem siroop toe. Laat mengsel afkoelen en draai tot ijs.
[/box]
[box]Yoghurtcreme
Ingredienten:
½ liter yoghurt
1dl room
Citroen rasp
Bereiding:
Maak een hangop door de yoghurt een nacht in theedoek uit te laten lekken.
Vermeng de hangop met lobbig geslagen room en maak op smaak met citroenrasp.
[/box]
[box]Basilicumolie
Ingredienten:
2 dl archide- of druivenpit olie
1 bosje basilicum geblancheerd
Bereiding:
Laat het bosje basilicum 3 uur trekken op lauwwarme plaats in 2 dl olie.
[/box]
[box]Palingfilets
Ingredienten:
1 grote of meerdere kleine paling filets
Bereiding:
Snij de palingfilets in dobbelstenen.
[/box]
[box]Serveren
Serveer in een likeurcoupe, begin met de hangop dan een lepeltje basilicumolie vervolgens de blokjes paling en de sorbet daar boven op.
[/box]