10 PERSONEN 3 november 2022 |
Gepocheerde hoender
bouillon voor het pocheren van de hoender
Ingrediënten
3 liter kippenbouillon
3 bladjes laurier
2 takken rozemarijn
4 takken tijm
4 tenen knoflook
2 stuks steranijs
20 peperkorrels
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een ruime pan, en verwarm dit eenmaal tot het kookpunt.
Laat dit weer een stuk afkoelen voeg nu de hoen toe en zorg ervoor dat het water niet warmer wordt dan 80 graden. Laat de hoender tenminste een half uur in het water garen.
Kruidige parelgort
Ingrediënten
400 gram parel gort geweekt.
Pocheer vocht van de hoender
4 eetlepels bieslook
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels crème fraiche
Bereiding:
Zorg ervoor dat de parelgort is geweekt, (ik heb dit van middag al voor jullie gedaan)
Kook de gort gaar in het pocheer vocht, mocht het nodig zijn kun je dit aanvullen met water.
Als de gort gaar is giet je het geheel af, en voeg je de crème friache en de kruiden toe.
Gele wortel puree
Ingrediënten
3 gele wortels
Bereiding
Schil de wortels, een kook ze helemaal gaar in water met zout. Als ze gaar zijn pureer de wortel en maak je de puree opmaak doormiddel van een klontje boter, peper en zout
Bosbeentjes
Ingrediënten
18 bospeentjes
klont roomboter
Bereiding:
Tourneer de bospeentjes zorg dat je er 2 per persoon, en met een zonder loof.
Stoof de wortel daarna in water op smaak met boter en peper en zout.
Zout zure oer peen
Ingrediënten
1 paarse wortels
100 gram suiker
100 gram water
100 gram azijn
Bereiding
Schaaf met behulp van de mandoline dunne plakjes van de wortel. Vermeng de suiker, water en azijn met elkaar verwarm dit tot dat de suiker is opgelost. Giet de zoet zuur marinade lauwwarm op de wortel.
Kaantjes van zoete aardappel
Ingrediënten
1 zoete aardappel.
Bereiding
Snijd de aardappel brunoise en bak ze in olie krokant
Met mee geven de hoender er in zodat deze toch een bijt heeft.
Eigen jus
Ingrediënten
Scheut rode wijn
3 deciliter pocheer vocht
2 theelepels tomatenpuree
Bereiding
Ontzuur de tomatenpuree in een koekenpan en blus af met de rode wijn voeg de bouillon toe en kook in tot een mooie gebonden saus.