[box]
AMUSE / 8 PERSONEN
Gemarineerde sardines met tomaat en kwark
26 mei 2011 |
[/box]
[box]Gemarineerde sardines met tomaat en kwark
Ingredienten:
8 sardines
8 eetlepels kwark
8 tomaten
2 eetlepels olijfolie mild EV
Citroensap van 1 citroen
8 blaadjes basilicum grof gehakt
1 eetlepel suiker
1 teentje knoflook
Tijm
8 tortillavellen zacht
2 sjalotten fijngehakt
Bieslook fijngehakt
Peper van de molen
Grof zeezout
8 ansjovisfilets om te garneren
Bereiding:
Verwijder eerst de darmen uit de sardines en was ze voorzichtig schoon met koud water.
Fileer de sardines en snijd de graat weg.
En marineer ze in de 2 eetlepels olijfolie vermengd met het sap van de citroen, een beetje citroenrasp, suiker, peper, zout en de grof gehakte basilicum.
Laat 20 minuten marineren.
Verwijder het vel van de tomaten en snijd 4 tomaten in vieren en schik ze op een ovenplaatje, bestrooi met suiker, peper, zout gehakte knoflook, tijm en olijfolie en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 120 graden.
Snijd van de rest van de tomaten het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd uit elk tortillavel 2 rechthoeken, bestrijk de helft met de kwark en kruid met zout en peper dan bestrooien met fijngehakte bieslook en fijngehakte sjalot.
Op de andere helft de tomaat uit de oven.
Bak de tortilla-rechthoeken nu 8 minuten in een oven van 180 graden.
Haal uit de oven en leg de rechthoek met tomaat op die met de kwark en schik tenslotte de gemarineerde sardines erop.
[/box]
[box]Serveren
Eerst helft met kwark
Dan helft met tomaat
Dan Sardines
Besprenkelen met olie
tomatenblokjes ernaast.
[/box]