[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Gekarameliseerd witlof met coquille St Jaques en aardappelkrokant23 November 2012 |
[/box]
[box]Coquilles St Jaques
Ingredienten:
12 coquilles St Jaques
Zout en peper
Olijfolie
Bereiding:
Besmeer de coquilles aan beide zijden met olijfolie en kruid met zout en peper.
Dan aan beide zijden 2 minuten bakken voor het serveren.
[/box]
[box]Gekarameliseerd witlof
Ingredienten:
4 stronkjes witlof
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels zachte olijfolie
25 gram bruin basterdsuiker
Peper en zout
Scheutje witte wijn azijn
Bereiding:
Als eerste het harde stronkje aan het uiteinde eraf snijden.
Snijd dan de witlof in stukken van 2 cm en haal de blaadjes los.
Verwarm de olijfolie en boter en bak daarin op een matig vuur de witlof bruin.
Voeg de suiker toe en karameliseer de witlof blus af met enkele druppels witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper.
Laat de witlof niet te gaar worden.
[/box]
[box]Aardappel-kruidenkrokant
Ingredienten:
4 middelgrote aardappels
2 eetlepels gehakte, peterselie, kervel en bieslook
40 gram boter geklaard
Bereiding:
Rasp de aardappel op een grove rasp of met de Japanse mandoline.
Roer de kruiden door 3 eetlepels geklaarde boter en meng alles goed.
Breng op smaak met zout en peper.
Vet een klein blini-pannetje in met wat geklaarde boter en vul met enkele eetlepels van het aardappelmengsel en druk aan met de bolle kant van een lepel, bak op een matig vuur aan ieder kant ongeveer 4/5 minuten (verwarmen/nagaren voor het serveren in de oven op 180 graden ) en laat uitlekken op keukenpapier.
[/box]
[box]Crème fraiche
Ingredienten:
4 eetlepels crème fraiche
2 eetlepels zalmeitjes
Zout en peper
Bereiding:
Meng 4 eetlepels crème fraiche met 2 eetlepels zalmeitjes en breng op smaak met zout en peper.
[/box]
[box]Serveren
Eerst de witlof en dan daarop de coquilles. Leg het aardappelkrokant op de coquilles en serveer er een eetlepel creme fraiche op.
Eet smakelijk!!
[/box]