[box]
HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN
Gegrilde Rib – Eye met courgette, pommes au four en rode wijn-sjalottenje24 Februari 2011 |
[/box]
[box]Rib Eye
Ingredienten:
800 gram rib-eye
Zout en peper
Olijfolie
Bereiding:
Vlees kruiden met zout en peper en bestrijken met olijfolie.
Grill ze aan beide kanten ongeveer 4 minuten,
laat ze daarna nog 4 minuten rusten in een oven van 90 graden.
[/box]
[box]Rode wijn-sjalottenjus
Ingredienten:
200 gram kleine sjalotten
2 dl kalfsfonds + 2 dl rode wijn
2 blaadjes laurier
1 eetlepel boter
Bereiding:
Sjalotten schoonmaken en halveren dan in de boter op 15 minuten aanfruiten.
Wijn, fonds en laurier toevoegen
en op een laag vuur minstens 20 minuten laten pruttelen.
Indien nodig verder inkoken en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Courgettetaart
Ingredienten:
2 kleine courgettes
Plakken witbrood voor de bodem
Boter
1 ei + 1 ½ dl room
Klein teentje knoflook
Bakpapier
Bereiding:
Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier en vet het papier goed in met boter.
Bekleed de bodem met plakken witbrood zonder korst.
Snijd de courgettes in plakken van ½ cm
en leg de courgettes trapsgewijs op het brood.
Maak een beslag van het ei, room en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Giet dit mengsel voorzichtig over de courgette
en bak de 30/35 minuten af in een voorverwarmde oven van 160 graden.
[/box]
[box]Pommes au four
Ingredienten:
6 kleine aardappels
Olijfolie
Zeezout + 5 tenen knoflook
Bereiding:
Was de aardappels en snijd ze in 6 stukken.
Leg ze in een ovenschaal bestrooi ze met zeezout
en schenk wat olijfolie erover en meng door elkaar
Leg wat geplette teentjes knoflook in schil tussen de aardappels
en bak ze 35 minuten af in een oven van 200 graden, wel af en toe omschudden.
[/box]
[box]Serveren
Eerst de Pommes ou Four plaats de rib eye er half overheen.
Naast de rib eye een stukje courgettetaarts
Schenk de rode wijnsaus erover en serveren
[/box]
[box] Wijnsuggestie
<
[/box]