Gegrilde lamskoteletjes

[box]

HOOFDGERECHT / VLEES / 4 PERSONEN

Gegrilde lamskoteletjes met zoete aardappel en yoghurt


1 september 2011

[/box]


[box]Lamskoteletjes


Ingredienten:

2 hele lamsracks


Bereiding:

Snijd de koteletjes los van de lamsracks en haal ze door de olijfolie.
Kruid ze met zout en citroenpeper dan aan beide kanten ongeveer 3 minuten grillen.

[/box]



[box]Zoete aardappel


Ingredienten:

500 gram zoete aardappel geschild en in lange partjes

1 ½ dl olijfolie

½ theelepel djinten ( komijn)

½ theelepel ketoembar ( gemalen koriander)

½ theelepel paprika poeder

1 ui in halve ringen gesneden

1 eetlepel fijngesneden gember

Zeezout


Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden
Fruit de ui en gember in de helft van de olie aan tot de ui lichtbruin en doorzichtig is.
Voeg de gedroogde kruiden toe en breng op smaak met zeezout.
Meng nu de aardappelpartjes met het uimengsel en verdeel over de bodem van een oven schaal.
Voeg de rest van de olie en 2 dl kokend water toe en laat 40 minuten bakken in de oven op de helft van de tijd een keer voorzichtig omscheppen.

[/box]



[box]Yoghurt


Ingredienten:

3 dl yoghurt

Zout

1 teentje knoflook

Olijfolie zacht en extra vergine


Bereiding:

Breng yoghurt op smaak met zout en han minsten 1 uur weg in een passer of kaasdoek.
Dan op smaak brengen met wat geperste knoflook en met wat olijfolie besprenkelen.

[/box]



[box]Serveren


Eerst de aardappelpartjes, daarover 3 lamskoteletjes in een pyramide en de yoghurt apart server met de olie erover besprenkeld.
Garneer de lam en yoghurt met peterselie.
[/box]