[box]
TUSSENGERECHT / VIS / 4 PERSONEN
Fish & Chips met citroen-knoflookmayonaise
|
[/box]
[box]Fish
Ingredienten:
2 roodbaars filet van ongeveer 250 gram
4 eetlepels olijfolie
Rasp van een halve citroen
2 tenen knoflook
Theelepel rode peper
2 takjes peterselie gehakt
1 eetlepel kappertjes
Bereiding:
Marineer ze 15 minuten in de olijfolie, citroenrasp, kappertjes, knoflook en rode peper.
Vis uit de marinade halen en droog deppen dan door het beslag halen en op 180 graden krokant bakken.
Garneer met peterselie en een plak citroen.
[/box]
[box]Citroen-knoflookmayonaise
Ingredienten:
300 gram mayonnaise
1 teen knoflook geperst
5 cornichons fijngehakt
Sap van een ¼ citroen
Zout en peper
Bereiding:
Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
[/box]
[box]Chips
Ingredienten:
3 a 4 aardappels ( 5 frietjes per persoon)
Bereiding:
Aardappels schillen en in kleine frietjes snijden, voorbakken op 160 graden ( 4 minuten) en uit laten lekken.
Dan voor het serveren afbakken op 180 graden.
[/box]
[box]Beslag
Ingredienten:
120 gram bloem
225 ml bronwater met koolzuur
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eiwit
Zout
Bereiding:
Zeef de bloem met wat zout in een grote kom.
Voeg het bronwater toe en klop tot een glad mengsel met een garde.
Roer de zonnebloemolie erdoor.
Klop in een vetvrije kom het eiwit met een snuf zout stijf.
Spatel dit door het beslag.
[/box]
[box]Serveren
Vis en frietjes serveren met een takje peterselie en de citroen Knoflook-mayonaise in een apart bakje op het bord.
[/box]