[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Erwtensoep van de Liberije
|
[/box]
[box]Soep
Ingredienten:
500 gram krabbetjes
100 gram katenspek
1/2 knolselderij (200 gram blokjes)
1/2 bosje selderij fijn gehakt
1 ui fijngesneden
1 kleine prei fijn gesneden
1 winterpeen (200 gram blokjes)
350 gram spliterwten
20 gram boter
1 dl melk
zout en peper
8 gerookte paling in stukken van 2 cm
Bereiding:
Zet een pan met 2 liter gezouten water en de krabbetjes aan de kook.
Schuim iedere keer de bouillon af.
Verlaag de temperatuur en voeg de katenspek toe laat dan zacht pruttelen
tot de krabbetjes gaar zijn (ongeveer 60/75 minuten).
Zeef het vlees uit de pan en laat dan afkoelen.
Pluk het vlees van de krabbetjes en verwijder vete en botten.
Snijd het katenspek in blokjes.
Knolselderij, wortel en prei in gelijke kleine blokjes snijden en
houd
wat apart om te garneren.
Blancheer apart gehouden groenten beetgaar en zet apart.
(stop garen door afkoelen ijswater)
De spliterwten aan de bouillon toevoegen en ongeveer 30 minten laten koken.
Dan de groeten en de ui toevoegen en gaar koken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Voeg de melk toe en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg dan de blokjes katenspek en selderij toe.
[/box]
[box]Serveren
Serveer met de stukjes paling en de beetgare groeten.
In een diep bord een ring vullen met de aparte groenten.
Schenk de soep er omheen. Beetje fijngesneden perterselie over de soep.
Garneer met de paling.
[/box]