Dun gesneden kabeljouw met focacciakruim, pecorino en gekonfijte asperges

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Dun gesneden kabeljouw met focacciakruim, pecorino en gekonfijte asperges


26 mei 2012

[/box]


[box]kabeljauwloin



Ingredienten:

800 gram kabeljauwloin met vel



Bereiding:

Kabeljauwloin horizontaal doormidden snijden en het vel verwijderen.
Dan 8 plakken snijden.

[/box]
[box]Focacciakruim



Ingredienten:

2oo gram broodkruim van focaccia

¼ bos peterselie fijn gehakt

Rasp van een halve citroen

2 eetlepels gehakte kappertjes ( in zout/afgespoeld)

4 ansjovis filets gehakt

1 teen knoflook fijngehakt

100 gram pecorino fijngeraspt

1 dl witte wijn

2 vleestomaten

Olijfolie



Bereiding:

Verwarm de oven op 190 graden.

Meng de broodkruim met de peterselie, citroenrasp, pecorino, kappertjes, ansjovis en knoflook.
Snij iedere tomaat in 4 gelijke plakken.
Een ovenschaal invetten met olijfolie en daarop 4 porties maken van 2 plakken tomaat.
Leg daarop de kabeljauwfilets en bedek deze met het broodkruim.
Schenk de witte wijn erbij en bak ongeveer 10 minuten in de oven.

[/box]

[box]Gekonfijte asperges



Ingredienten:

8 asperges AA

2 dl olijfolie

2 teentjes knoflook

½ theelepel gedroogde rode peper fijngehakt

2 ansjovisfilets



Bereiding:

Kook de asperges precies 1 minuut in water met zout.
Haal de asperges uit het water en leg ze los van elkaar op een bord.

Verwarm de olijfolie met de knoflook, ansjovis en peper maar laat niet heter worden dan ongeveer 90 graden.
Asperges toevoegen en 10 minuten konfijten in de olie.

[/box]

[box]Serveren


Asperges op een langgerecht bord, vis met tomaat erop en garneren met een citroenschijfje.

Eet smakelijk!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:





[/box]