[box]
VOORGERECHT / VLEES / 4 PERSONEN
Dun geslagen kalfsvlees
|
[/box]
[box]Kalfsentrecote en Langoustine
Ingredienten:
4 lapjes kalfsentrecote van 80 gram
12 langoustines
1 dl olijfolie
1 dl bloedsinaasappel
Maldon zout en peper
Bereiding:
Staarten eraf halen en de darm eruit halen dan spoelen met koud water.
Langoustinestaarten marineren in olijfolie en bloedsinaasappelsap en kruiden met zout en peper.
Kalfsvlees tussen slagersfolie dun slaan ( transparant) op een bord leggen, kruiden met een draai peper en wat Maldon zout en insmeren met de citroenjam.
[/box]
[box]Citroenjam
Ingredienten:
250 gram water
2 ½ citroen zonder schil en grof gesneden
Zestes van 1 citroen
½ vanille stokje
75 gram suiker
Bereiding:
Maak een siroop van het water, vanille en suiker.
Kook daarin de citroen en zestes ongeveer 8/10 minuten.
Druk het vruchtvlees door een zeef en laat de siroop met het vruchtvlees reduceren tot de gewenste dikte.
Laat meteen afkoelen.
[/box]
[box]Bloedsinaasappel sorbet
Ingredienten:
2 ½ dl bloedsinaasappelsap
70 gram suikersiroop (1:1)
Bereiding:
Samen mengen en tot sorbet draaien in de ijsmachine.
Wat erover is kun je een andere dag als dessert serveren.
[/box]
[box]Serveren
6 geblancheerde groene asperge toppen gehalveerd
Maldon zout
Partjes van 2 bloedsinaasappels
[/box]