[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Curry van grote garnaal, groene en witte asperges
25 april
[/box]
4 personen
Garnalen
12 grote garnalen 16/20
Pel de garnalen en verwijder de darm.
Snijd ze in stukken van 1 cm.
Groene en witte asperges
4 groen asperges
4 witte asperges
Schil de asperges en blancheer de groene 3 minuten, meteen afkoelen in ijswater.
Breng de witte asperges aan de kook met suiker en zout 3 minuten en laat ze 4 minuten nagaren.
Koel daarna de asperges in ijskoud water.
Snijd ze vervolgens in stukken van 1 cm.
Curry
1 sjalotje
1 eetlepel rode curry
1 dl kokosmelk
1 dl kippenbouillon
Vissaus
Zout en peper
Koriander
Naambrood
Fruit de fijngesneden sjalot in 2 eetlepels olie tot de sjalot glazig is voeg dan de rode curry toe en bak enkele seconden mee.
Blus af met de kippenbouillon en laat even doorkoken.
Voeg de kokos melk toe en laat weer even doorkoken.
Breng op smaak met enkele druppels limoen, vissaus en zot en peper.
Gaar hier in de garnaal en voeg tenslotte de asperges toe en warm ze even door.
Serveer met de fijngesneden koriander.