Coquilles en Lardo di Colonnata, oesterzwammen en zoetzure snijboontjes

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Coquilles en Lardo di Colonnata, oesterzwammen en zoetzure snijboontjes 

26 september


[/box]
coquilles

12 coquilles st.jaques
24 plakjes Lardo di Collonata zeer dun
Peper
Zeezout
Tarwegras om te garneren

Kruid de coquilles met peper en bak ze in een met olijfolie ingevette pan op hoog vuur.
Beleg iedere coquilles met een plakje lardo bij het serveren.

Oesterzwammen

8 oesterzwammen
Olijfolie
Drupje rode wijn azijn
Zout en peper

Snijd de oesterzwammen in lange repen.
Bak ze in een lepel olijfolie aan tot ze kleuren zet apart en laat afkoelen.
Dan lekker aanmaken goede Extra Vergine olijfolie, een druppel rode wijnazijn, knoflook en zout en peper.

Zoetzure snijboontjes

6 snijbonen

Snijd ruiten van de snijbonen en blancheer ze 2 minuten direct terugkoelen in ijskoud water.
Goed uit laten lekken en in het zoetzuur zetten.

Zoetzuur inmaakvocht

3 dl azijn
100 gram suiker
5 peperkorrels
2 kruidnagels
20 korianderzaadjes

Kort laten koken.