[box]
HOOFDGERECHT / 8 PERSONEN
Coniglio al fungí y figo
25 april
[/box]
Konijn
1 tam konijn
Bloem om door te halen
50 gram boter
Scheut olijfolie
400 gram rode ui
4 vijgen in stukjes
5 tenen knoflook
1 eetlepel tomaten puree
2 taken tijm
2 laurier
3 taken rozemarijn
250 gram gemengde paddenstoelen
3 dl rode wijn
7 dl vleesbouillon
Snijd de konijn in stukken.
Kruid de stukken konijn met zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de olie en boter in de grootste koekenpan die je hebt (of gebruik er twee).
Bak de stukken konijn aan alle kanten in ongeveer 15 minuten rondom bruin en krokant. Voeg ui, knoflook, tijm, laurier en rozemarijn toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
Giet de wijn en tomatenpuree erbij en laat een paar minuten koken, voeg dan de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
Voeg blokjes koningszwam toe en laat nog eens 40 minuten sudderen, of tot het vlees gemakkelijk van het bot komt en de saus moet ook mooi ingekookt zijn.
Dan de stukjes vijgen toevoegen en de saus op smaak brengen.
Polenta
1 ½ liter kippenbouillon
200 gram polenta
Zout en peper
150 gram boter
Zout en zwarte peper
Parmezaan
Bouillon aan de kook brengen en zachtjes laten koken.
De polenta er langzaam ingieten en nu het vuur wat hoger zetten en 5 minuten koken tot de polenta dik word.
Dan het vuur helemaal laag zetten en de polenta 40/45 minuten koken om de 5 minuten doorroeren.
Afmaken met de boter en op smaak brengen met zout, peper en parmezaan.
Groenten
8 stronkjes bimi
8 bospeentjes
De bimi 3 en bospeen 4 minuten blancheren in gezouten water, direct serveren.