NAGERECHT 10 PERSONEN 3 november 2022 |
Boomstammen
Ingrediënten
35 gram whisky
600 gram room
20 gram melk
6 gram geweekte bladgelatine (3 a 4 blaadjes)
330gram witte chocolade
pure chocolade
mycryo
Bereiding:
Begin met het weken van de gelatine, en het lobbig slaan van de room. Smelt de chocolade au bain-marie, verwarm de melk en whisky, los hier de gelatine in op. Spatel de chocolade door de room en ook het gelatine mengsel. Zorg dat je plaat of iets dergelijks hebt wat in de vriezer past en spuit banen van de mousse. Als de mousse bevroren is snijd je ze in worsten van ongeveer 10 centimeter lang en steek er een satéprikker in en leg terug in de vriezer.
Om de boomstammen af te maken smelt je de chocolade met de mycryo(cacaoboter)
Doop de mousse met behulp van saté prikker in de chocolade. Als de chocolade hard is smeer de stam nog een keer in met een kwastje. Voor en boomstammen effect.
Mos poeder
Ingrediënten
Appel & kaneel koekjes
Paar drupjes groene kleurstof
Bereiding:
Vijzel de koekjes tot poeder.
Meng er een paar drupjes kleurstof doorheen.
Strooi het poeder uit op een bakmat en laat drogen in een oven op 85˚C.
Eetbaar mos
Ingrediënten
100 gram amandelpoeder
100 gram fijne suiker
30 gram bloem
10 blaadjes verse basilicum
400 gram gepasteuriseerd eiwit
Bereiding
Meng alle ingrediënten behalve het eiwit in de blender
Draai wanneer alles goed gemengd is al draaiende het eiwit erdoor.
Zeef de massa.
Doe over in een sifon en begas met twee patronen.
Laat minimaal 1 uur rusten
Spuit kartonnen (koffie)bekers voor de helft vol en zet 45 seconden in de magnetron op vol vermogen.
Laat afkoelen en ‘pluk’ tot stukjes mos.
Eetbare takken
Ingrediënten
150 gram gesmolten boter
150 gram poedersuiker
150 gram eiwit
120 gram bloem
30 gram cacaopoeder
Bereiding:
Meng alles in de magimix.
Spuit dunne banen op een bakmat en bak in 8 minuten af in een oven op 170˚C.
Vorm de ‘takken’ direct nadat deze uit de oven komen en laat afkoelen.
Chocolade aarde
Ingrediënten:
175 gram zachte boter in blokjes gesneden
175 gram fijne suiker
2 eieren (m)
175 gram zelfrijzende bloem
50 gram cacaopoeder
50 gram cacao nibs
65 gram espresso koffie
Draai de boter met de suiker in de KitchenAid met vlinder.
Meng de eieren er één voor één doorheen.
Meng het zelfrijzende bloem met de cacaopoeder en cacao nibs.
Voeg toe aan het botermengsel en klop nog even goed door elkaar.
Meng er tenslotte 65 gram espresso koffie doorheen.
Vul een ingevette bakvorm af met het beslag (circa 1 cm dik).
En bak op 150˚C voor circa 25 minuten.