[box]
NAGERECHT / 8 PERSONEN
Cheesecake met seizoenfruit
|
[/box]
[box]Cheesecake
Ingredienten:
8 metalen ringen
Bakpapier
200 gram Bastogne koeken
115 gram boter
450 gram roomkaas
90 gram poedersuiker
Merg van 1 ½ vanille stokje
1 eetlepel citroensap
375 gram room
Bereiding:
Bekleed de ringen met een strook bakpapier.
Verkruimel de Bastogne koeken in de keukenmachine en meng met de zachte boter.
Verdeel over de ringen en druk het koekdeeg plat zodat je een bodem krijgt en laat opstijven in de koeling.
De roomkaas, poedersuiker, vanillemerg en citroensap samen zacht en romig spatelen.
De room op yogurtdikte kloppen en door het kaasmengsel spatelen.
Vul hiermee de ringen en strijk ze aan de bovenkant glad.
[/box]
[box]Seizoenfruit
Ingredienten:
2 perzikken
2 nectarine
8 pruimen
2 granaatappel
1 doosje frambozen
100 gram suiker
2 vanille stokjes
Bereiding:
Was de nectarines, perziken en pruimen en halveer het fruit zodat je de pitten kunt verwijderen.
Nectarines in achten snijden en samen met de suiker, 1 dl water en een opengesneden vanillestokje zachtjes gaar koken in ongeveer 6 minuten.
Na 7 minuten de pruimen toevoegen en nog 3 minuten meekoken.
Dan van het vuur halen en af laten koelen.
De halve perziken eerst grillen dan halveren zodat je 2 kwarten perzik hebt leg deze bij het nectarine mengsel.
Pitten uit de granaatappel halen en samen met de frambozen apart zetten als garnering.
[/box]
[box]Serveren
Eerst het fruit en daarboven de cheesecake. Granaatappelpitten gebruiken als garnering. Op de cheesecake wat bastonjekoekkruimels.
[/box]