[box]
AMUSE / 8 PERSONEN
Chao Tom
|
[/box]
[box]Chao Tom
Ingredienten:
100 gram varkensbuikspek of speklappen
500 gram rauwe gepelde garnalen
1 cm gemberwortel
1 teentje knoflook
1 rode peper
1 theelepel bakpoeder
2 theelepel rietsuiker
1 theelepel zout
Olie om te frituren
Bereiding:
Verwarm de frituur tot 180 °C.
Snijd het buikspek in kleine blokjes.
Maal het fijn in de keukenmachine.
Schil en snijd de gember en knoflook fijn.
Snijd de peper in ringetjes.
Voeg de garnalen, knoflook, gember, peper, het bakpoeder, de rietsuiker en het zout toeaan het spek. Pureer tot alles goed met elkaar vermengd is.
Vorm het mengsel met geoliede handen in kleine porties om de stokjes.
Frituur de stokjes circa 5 minuten tot ze goudbruin en door en door gaar zijn.
[/box]
[box]Dipsaus
Ingredienten:
4 eetlepels tomatenketchup
4 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels nuoc mam (vissaus)
2 eetlepel rijstazijn
Bereiding:
Meng de tomatenketchup met de gembersiroop, nuoc mam en rijstazijn.
[/box]
[box]Salade
Ingredienten:
Wortel
Rettich
Bereiding:
Schil wortel en rettich en zet 15 minuten op ijskoud water.
Rasp op de Japanse schaaf en laat vervolgens nog 15 minuten op ijswater staan.
Voor het serveren goed uitlekken.
[/box]
[box]Serveren
Serveer de chao tom met de dipsaus, ragfijn gesneden wortel en rettich.
[/box]