Chao Tom (stokje gefrituurde garnalen met buikspek)

[box]

AMUSE / 8 PERSONEN

Chao Tom


15 december 2011

[/box]


[box]Chao Tom


Ingredienten:

100 gram varkensbuikspek of speklappen

500 gram rauwe gepelde garnalen

1 cm gemberwortel

1 teentje knoflook

1 rode peper

1 theelepel bakpoeder

2 theelepel rietsuiker

1 theelepel zout

Olie om te frituren

Bereiding:

Verwarm de frituur tot 180 °C.
Snijd het buikspek in kleine blokjes.
Maal het fijn in de keukenmachine.
Schil en snijd de gember en knoflook fijn.
Snijd de peper in ringetjes.
Voeg de garnalen, knoflook, gember, peper, het bakpoeder, de rietsuiker en het zout toeaan het spek. Pureer tot alles goed met elkaar vermengd is.
Vorm het mengsel met geoliede handen in kleine porties om de stokjes.
Frituur de stokjes circa 5 minuten tot ze goudbruin en door en door gaar zijn.

[/box]



[box]Dipsaus


Ingredienten:

4 eetlepels tomatenketchup

4 eetlepels gembersiroop

4 eetlepels nuoc mam (vissaus)

2 eetlepel rijstazijn



Bereiding:

Meng de tomatenketchup met de gembersiroop, nuoc mam en rijstazijn.

[/box]



[box]Salade


Ingredienten:

Wortel

Rettich

Bereiding:

Schil wortel en rettich en zet 15 minuten op ijskoud water.
Rasp op de Japanse schaaf en laat vervolgens nog 15 minuten op ijswater staan.
Voor het serveren goed uitlekken.

[/box]

[box]Serveren


Serveer de chao tom met de dipsaus, ragfijn gesneden wortel en rettich.

[/box]