[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Cesar Salad met pikante scampi’s en knoflookcroutons
26 mei 2012 |
[/box]
[box]Sla
Ingredienten:
1 krop romeinse sla
½ IJsbergsla
Bereiding:
Was de Romeinse sla en laad de bladeren heel.
Snijd de ijsbergsla in dunne julienne en zet op ijskoud water 45 minuten in de koeling.
Dan droog maken in de sla centrifuge.
[/box]
[box]Dressing
Ingredienten:
2 dooiers
2 teentjes knoflook zeer fijn gesneden
1 dl naturel yoghurt
1 eetlepel dijonmosterd
1 ½ dl zonnebloemolie
Sap van een ½ citroen
3 ansjovisfilets
Cayennepeper & Worcestersaus
75 gram fijn geraspte parmezaan
Bereiding:
Meng de dooiers met in een mengbeker met de fijngesneden knoflook, het citroensap, de mosterd.
Dan met de staafmixer mixen terwijl je langzaam de olie erbij voegt.
Uiteindelijk de yoghurt erdoor roeren en op smaak brengen met de ansjovis, cayennepeper en worcestersaus, parmezaan erdoor en koel zetten.
[/box]
[box]Pikante scampi’s
Ingredienten:
16 middelgrote scampi’s ( grote garnalen)
1 droge rode peper
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding:
Verhit de olie met de fijngesneden rode peper en bak daarin de scampi’s, kruid ze met zout en peper.
[/box]
[box]Knoflookcroutons
Ingredienten:
4 plakken ciabata van 1 cm
6 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
Bereiding:
Meng de olie met de knoflook uit de knoflookpers.
Snijd de broodplakken in dobbelstenen.
Leg ze op bakpapier in een ovenschaal en druppel de knoflookolie erover, kruid met zout en peper.
En bak ze goudbruin in een oven van 180 graden. (ongeveer 12 minuten)
[/box]
[box]Serveren
Leg 1 a 2 blaadjes Romeinse sla op een bord, leg erop de gesneden ijsbergsla. Erover de croutons, dressing en scampi’s.
Eet smakelijk!
[/box]
[box] Wederom een schitterend gerecht van:
[/box]