VOORGERECHT 6 PERSONEN 22 september 2022 |
Bloemkoolzalf (als een van de laatste dingen maken)
Ingrediënten:
Alle afsnijdsels van de bloemkool behalve de groene bladeren.
Klontje boter
Klein beetje mascarpone
Klein beetje citroen rasp
Bereiding:
Kook alle afsnijdsels kapot en maak daar een mooie gladde zalf van.
Bloemkool roosjes zoet zuur
Ingrediënten:
Bloemkoolroosjes heel fijn.
100 gram water
100 gram suiker
100 gram azijn
Bereiding:
Snijd mooi kleine roosjes van de bloemkool om zoet zuur te marineren. Maak van de suiker, water en azijn een marinade door alles in een pannetje te doen en vervolgens even op te koken.
Bloemkoolschaafsel
Ingrediënten:
Een flinke roos bloemkool, schaaf deze met behulp van een mandoline in dunne plakken.
En bewaar bij voorkeur op ijswater.
Passievruchtgel
Ingrediënten:
250 gram passievruchtcoulis
50 gram water
10 gram poedersuiker
2 gram agar agar
1 blaadje gelatine
Bereiding:
Begin met weken van gelatine. Vermeng de ingrediënten in een pannetje alles behalve de gelatine. Verwarm de gel laat 1 minuutje zachtjes koken, laat iets wat afkoelen en voeg de geweekte gelatine toe. Laat hard worden in de koeling. Tot slot vermeng de gel.
Passie vruchtdressing
Ingrediënten:
25 gram passievruchtcoulis
10 gram hazelnootolie
30 gram extra vergie olijfolie.
Eventueel klein beetje poedersuiker
Bereiding:
Vermeng alle ingrediënten met elkaar. Proef de dressing als hij te zuur is dan voeg je een beetje poedersuiker toe.
Hazelnootjes
bruineer de hazelnootjes in de oven.
Coquilles 3 p.p.
Snijd dunne plakjes van de coquilles en leg deze in cirkel op het bord maak op smaak met peper en zout en een klein beetje dressing.
Passievrucht tuille
Ingrediënten:
63 gram bloem
47 gram passievruchtcoulis
25 gram boter, gesmolten
32 gram amandelpoeder
Bereiding:
Meng alle ingrediënten met elkaar in een bekken met een garde.
Laat dit 12 uur rusten in de koelkast.
Smeer dun uit op bakmatjes en bak op 160°C voor 8 minuten.